Laatste nieuws

De week al weer door de midden!

  • 13-4-2016

De woensdag is al weer bijna voorbij. Oftewel de week al weer door de midden zoals we dat vaak zo mooi zeggen. Voor de werkende onder ons altijd wel een bijzondere dag. Woensdagmorgen moet je nog drie hele dagen werken en woensdagavond maar twee volle dagen meer voordat het weekend is! Er wel vanuit gaande dat we een fulltime werkweek hebben natuurlijk.

Voor de duiven betekent het al weer richting inkorving.En dat is ook te merken. De dames worden al weer rumoeriger en geven eigenlijk al bijna aan korf ons maar weer in.

Het trainen is momenteel netjes maar niet buitensporig. Er zijn wel momenten dat er enorm veel snelheid op zit en er zijn ook zeker langdurige momenten dat ze uit zicht zijn. Zit wel goed, voelt wel goed, maar zegt ons helemaal niets!

Komend weekend staat voor onze duiven Deurne op het menu. Een nieuwe lossingsplaats, nog nooit eerder gevlogen ook. Zal een kleine 180 kilometer zijn, kortom een echt vitesse vluchtje. Niets mis mee overigens, kunnen ook bijzonder mooie vluchten zijn. Eigenlijk mochten er wel wat meer van dat soort vluchtjes bij zitten.

De jonge duiven momenteel per hok om de dag los. En dan is er sprake van eigenlijk de hele dag los. Gevlogen wordt er nog niet. Sterker nog er zijn er nog enkele die niet eens buiten komen. Denk ook dat ze veel te zwaar zijn momenteel hetgeen de vlieglust sterk beïnvloed. Overigens geen centje pijn, mag wat ons betreft nog wel een aantal weken duren voordat ze echt op de vleugels gaan.

Binnenkort zullen we zorgen dat ze geënt worden tegen paramixo. Moeten we niet te lang meer mee wachten eigenlijk.

Terug