Laatste nieuws

Zeer koude start van de dag. Duiven los om 10.15 uur. Goud en Zilver

  • 9-4-2016

De zon, de foto bij dit artikeltje laat zien dat hij in aantocht is. De thermometer geeft nu, om 7.00 uur, 1,1 graden aan. Koud is het nog maar het zal weldra veranderen. De zon is al aanwezig en zal zich steeds meer laten gelden.

Laten we hopen dat er halverwege de ochtend gelost kan worden. Zoals de omstandigheden lijken te worden moeten we daar op kunnen vertrouwen.

Er is nog geen lossingsinformatie beschikbaar, De LC zal wel denken iedereen weet en kan zien dat het nog niet kan, en gelijk hebben ze. Inmiddels 7.55 uur en er is berichtgeving op de website van onze afdeling. Zie hieronder de tekst.

Inmiddels is de lossing bekend. Berichtgeving geeft aan dat ze om 10.15 uur gelost gaan worden. Had stiekum gehoopt dat ze ergens tussen 11.00 uur en 11.30 uur gelost zouden worden. Het zou het allemaal wat aangenamer maken denk ik. Maar goed de duiven hebben een mooie dag voor de boeg dus dat gaat zeker goed komen.

Verwachte aankomsttijden ergens tussen 12.00 uur en 12.10 uur denk ik.

Het gaat sneller roept iedereen. Zou ook maar zo kunnen stel het voor hier met 5 minuten bij. Tussen 11.55 uur en 12.05 uur klokken derhalve. Trouwens wat is het koud op de ruimte. Thermometer geeft momenteel 12 graden aan, uit de wind wel te verstaan!

En o wat waren de aankomsten mooi. Geweldig mooi zelfs. Erg hoog kwamen ze meestal in een snelle glijvlucht richting hok.

Onze eerste duif kwam vanuit de westkant en wist in één keer de valplank te bereiken na twee kleine rondjes. Geklokt om 12.02 uur hetgeen een snelheid van 1.573,7 mpm betekent was het de NL13-011 New Dennis  (uit William x Fijne Jackpot een zuivere Heremans via Eijerkamp dus) die voor de hoofdprijs in de vereniging zorgde. Overigens vier seconden later gevolgd door de NL15-552 onze enige rode doffer rechtstreeks Hans & Evert Jan Eijerkamp.

Het verdere verloop was redelijk te noemen maar niet extreem snel. Opvallend toch wel weer dat vrijwel alle duiven weer bovenaf kwamen. Oftewel allemaal te ver doorgevlogen.

Het is uiteindelijk een redelijk uitslag geworden. In de vereniging tegen 483 duiven werd het: 1,2,5,6,18,19 enzovoort met totaal 19 van de 54 ingekorfde duiven op de uitslag 1 op 4 gerekend. Met name dit laatste is ver benede pijl. Gelukkig konden we wel aan het einde van de middag de klepjes dicht doen en is alles weer thuis.

Uitslag P.V. de Griffioen


Uitslag Samenspel E1 afdeling Friesland '96


Uitslag rayon Frisia Oost

En uiteindelijk eindigde de dag mooi! Gaf ik donderdagavond nog aan dat het een teleurstellende avond was. Twee gewonden en onze "538" weg en dus dood gewaand. Tegen het einde van de middag kwam daar zeer hoog uit de lucht onze "538" als een speer naar beneden stuiven. Helaas behoorlijk geblesseerd aan zijn vleugel. Of het ooit weer wedvluchten wordt voor deze jonge heer is nog maar afwachten maar op karakter thuiskomen is ook niet verkeert. En dan het tweede goede nieuws de poot van de "553" is niet gebroken, hij heeft een behoorlijke schaafwond aan de binnenkant van zijn poot waardoor het leek of bengelde de poot er bij. Maar vanmorgen bij zijn duivin en meneer kon al weer behoorlijk lopen. We zijn er blij mee want zeker één van de drie geblesseerden gaat ons dit jaar nog verrassen, let op mijn woorden.

Terug