Laatste nieuws

Wat een pokkenweer!

  • 6-4-2016

We enten de duiven er altijd voor, pokken! Maar het voorkomt niet dat we zo nu en dan echt pokkenweer hebben! Wat een regen en wat een kou, het is gewoon herfstig op sommige momenten.

Het heeft er in ieder geval voor gezorgd dat we vanavond de duiven niet los gehad hebben. Niet dat het erg is dat de duiven in een buitje vliegen maar in combinatie met de zeer lage temperatuur van rond de 8 graden en de intredende avond leek het ons verstandig om de duiven mooi binnen te houden.

De jonge duiven zijn er overigens wel uit geweest. Echter bij thuiskomst rond de klok van vijf zaten ze allemaal reeds binnen. Dat is natuurlijk voor de beestjes ook wel fijn. Ze kunnen voorlopig nog wel een tijdje in en uit lopen. Vrijheid blijheid zullen we maar zeggen.

Voor zaterdag wordt het ook allemaal enigzins twijfelachtig. Wel lijkt de kans reëel dat er gelost kan worden overigens. Zoals het nu lijkt zullen ze daarom ook allemaal ingekorfd worden en komen we uit op 57 stuks. Afgelopen zaterdag namelijk één jaarling doffer verspeeld.

Terug