Laatste nieuws

Een dagje later

  • 3-4-2016

Gisteren de eerste vlucht gehad. Het betrof dan wel een trainingsvlucht maar we hebben er in de vereniging wel een uitslag van gemaakt. Niet iedereen heeft gehoor gegeven aan de oproep om toch vooral maar te gaan klokken, immers de systemen dienen ook getest te worden. Al met al 12 leden die 289 duiven hebben ingekorfd en waarvoor een uitslag is gemaakt.

De uitslag gisteren was alleszins goed te noemen. 1 t/m 8 en ook nog eens plaats 9 is toch iets waar we tevreden over kunnen zijn. Ook het feit dat er nu al veel jaarlinge voorin zaten spreekt ons aan. Helaas zijn we nog wel ééntje kwijt. Het is het risico zeker zo vroeg in het seizoen.

Een perfekte vlucht was het overigens beslist niet. Zoals gezegd een mooi aantal kopduiven maar dan toch ook wel weer een gat van zes minuten. En dan maar niet te spreken over het laatste derde deel van de koppel. Die hebben zowaar de hele zaterdagmiddag nodig gehad om het hok te vinden en hier zaten trouwens niet de minste bij was onze mening.

Maar goed de warmte van vanmiddag heeft de duiven zichtbaar goed gedaan. Uiteraard vanmorgen het wekelijkse bad en ook daar knappen de heren en dames altijd weer zichtbaar van op. Vanavond stonden ze allemaal al weer gretig aan de voerbak. De foto's bij dit artikel tonen dit aan.

Terug