Laatste nieuws

Het spel is weer op de wagen

  • 1-4-2016

Het nieuwe seizoen is weer begonnen. Niet alleen thuis bij en in de hokken maar nu ook ten aanzien van de vluchten. Vanavond hebben we 58 duiven ingekorfd voor de trainingsvlucht vanaf Zuphen, afstand 96 kilometer voor onze duiven.

Bewust wel ingekorfd, ten eerste omdat het een bijzonder mooi trainingsafstandje is en ten tweede omdat we niet het beste weer verwachten voor de komende week. En volgende week dient er wel ingekorfd te worden, althans als er gevlogen gaat worden om de punten.

Totaal 37 weduwnaars en 21 weduwduivinnen zijn door ons op reis gestuurd. En het mag gezegd ze stonden er puik op. Precies zo dus als dierenarts Mariën afgelopen woensdag ook al aangaf.

De twee aangewezen duiven zijn de NL12-561 "Gladiola" en de NL14-145 "Nasa Boy". Waarom deze twee? Geen idee of het moet al vanwege prestaties in het verleden zijn en het feit dat twee bijzonder fijne en goede duiven zijn ook. Dit gekoppeld aan het feit dat ze een paar jaren ervaring hebben heeft gemaakt dat ze de inkorflijst aanvoeren.

In de vereniging totaal 289 klokduiven en 50 vrachtduiven ingekorfd. Laten we morgen hopen op een mooie dag en een niet al te vroege lossing!

Terug