Laatste nieuws

Jongen blijven maar komen

  • 29-3-2016

Ondanks dat de jonge duivenploeg waarmee gevlogen gaat worden al bijna volledig is, deze week zullen de laatsten gespeend gaan worden is de verwachting, blijven de jongen geboren worden. Dat is natuurlijk logisch want de voortplanting stopt niet als we de doffers en duivinnen bij elkaar laten.

Zo lagen er vandaag al weer twee jonkies bij Titania x All Dolce Magic van Pieter Veenstra. Een prachtig koppel waarvan we een dikke week geleden twee jongen speenden welke nu dus op het vlieghok zitten.

Titania won in de vereniging zes eersten. In groter verband o.a. een 1e Duffel tegen 4.435 duiven en een 9e NPO Signy Sinetz tegen 8.664 duiven. Ze is dochter van Mr. Branco x Kweekster 439 en tevens is ze nestzuster van de 982 welke op haar beurt weer moeder is van onze Bachelor met een 1e NPO Menen/Moeskroen tegen 11.978 duiven.

Titania lijkt zo langzamerhand ook een kweekster van formaat te worden. Ze heeft inmiddels zes verschillende eerste prijswinaars op de wereld gezet waaronder een afdelingswinnaar.

All Dolce Magic is afgelopen winter aangeschaft bij Pieter Veenstra. Het is een fenomenaal gebouwd doffertje. Mooi middelmaat met mooi soepele spieren, voor mij met voorsprong de mooiste op het kweekhok op dit moment. In de stamboom alle grootheden die ooit bij Pieter op de hokken geboren zijn.

De foto bij dit stukje tekst laat zien dat er weer een klein jong uit het ei gekropen is, warm gehouden door Titania. Laten we hopen dat het wat goeds wordt, de tijd zal het leren. Goeie........ze zijn maar zo dun bezaaid!

Terug