Laatste nieuws

De dag begon nog zo mooi, hij eindigde in droevenis

  • 24-3-2016

Vanmorgen 6.20 uur, ik stap met mijn broodtrommeltje onder de arm naar buiten en kijk nog even door de achterdeur naar het duivenhok. Alles lag er bij zoals gebruikelijk. Maar even het het blikveld verruimend en toen kreeg een bijna adembenemend mooi plaatje te zien. Wat ik zag ziet u als foto bij dit artikel. Schitterend gewoon! Wat een mooie start van deze 24e maart 2016.

Echter het blije en vreugdevolle gevoel waarmee ik de dag mocht starten draaide in de vroege middag als een blad aan de boom om. Ik kreeg zowaar een stuk of 10 appjes op mijn mobiel. Ongeloof, verbijsterend, wat jammer, wat erg, wat een kl...ziekte dat soort tekst. U weet het inmiddels allemaal onze Johan Cruijff is niet meer onder ons!

En beste mensen neem van mij aan dat heeft wat bij mij teweeg gebracht. Ik ben een ongelooflijk grote fan van deze man. Wat een bijzonder mens was toch die Johan en nu zo maar dood en dat terwijl hij nog wel met 2-0 voor stond.

Niet te bevatten nog steeds maar ook een legende als Cruijff heeft die klote ziekte niet kunnen overwinnen. We weten als geen ander van nabij wat voor impact en uitwerking de ziekte heeft. Daar zijn geen woorden voor.

Ooit, zeer vele jaren geleden, heb ik mijn hand eens op de schouder van Johan gelegd en hem succes gewenst. Dankjewel was het woord dat ik van hem terug kreeg. Het was in Buitenpost bij een oefenwedstrijd van Barcelona waarbij hij als trainer aanwezig was. Ik heb er nog wel regelmatig aan teruggedacht en zeker vanmiddag en vanavond spookt het nog wel eens door mijn hoofd.

Ik prijs mij gelukkig opgegroeid te zijn in een voetbal wereldje waarin Johan Cruijff een wel heel grote stempel heeft gedrukt. Wat heb ik genoten, wat heb ik een kippenvel momenten gehad, wat heb ik een tranen op voelen komen alleen uit pure vreugdevolle emotie rondom momenten waarbij Cruijff weer eens iets bijzonders had laten zien.

Een grootheid is niet meer onder ons. Ik zal hem altijd blijven bewonderen. Rust in vrede Johan!

Terug