Laatste nieuws

Buro Donkerbroek en over de duiven

  • 22-3-2016

Het begint zowaar al weer op werken te lijken. Het jaarlijks terugkerend gebeuren om alle klokken weer up te daten met de nieuwe ringnummers, het nieuwe vliegprogramma en dit jaar dan ook nog eens met de nieuwe software. Al met al een heel geregel en georganiseer om het weer tijdig rond te krijgen.

Het fijne is toch wel dat het ieder jaar weer ruimschoots op tijd in kannen en kruiken is. Het is ook dit jaar niet anders. Vanavond de laatste hand gelegd aan het klokken gebeuren. Bij ons in de club twee systemen te weten Unikon (mooi systeem maar supertraag) en Tauris (supersnel maar erg omslachtig).

Alle hoklijsten ingebracht in de klokken, alle entlijsten gecontroleerd kortom honderden ringnummers bestudeerd!

Komende zaterdagmorgen is er binnen onze club een klusmorgen georganiseerd, tevens mooie gelegenheid om de klokken op te laten halen door de leden.

Op eigen hok, wie zegt dat ook altijd maar weer, gaat het uitstekend! Maar nu lieg ik eigenlijk gelijk al. De afgelopen dagen toch wat probleempjes. Ten eerste een jaarling duivin 's avonds na de training niet teruggekeerd op het hok en ten tweede een jaarling doffer met vleugelproblemen en dus voor het leven uitgeschakeld.

Voor het overige zijn we trouwens super tevreden. De heren en dames staan er strak op en trainen bijzonder goed (te goed!). Het is om dit laatste dat we ze niet dagelijks los hebben. Zo nu en dan slaan we eens een dag over om de gekte er een beetje vanaf te halen. Het zijn vooral de doffers die het mooie weer hier maken als het om de training gaat. De duivinnen doen het zoals gebruikelijk bij ons een stuk rustiger aan.

Vandaag een telefoontje van Esther Bultman dat ze vijf duiven komt afleveren van Hans & Evert Jan Eijerkamp. Betreft de laatste vier testjongen en de door ons aangeschafte doffer uit Celena. Ben benieuwd wat er uit de doosjes te voorschijn gaat komen ook al zit ik daar niet overin trouwens.

Mocht de temperatuur richting een graag of 12 tot 15 gaan dan zullen we duiven nog een paar keer gaan opleren. Het is afhankelijk van de omstandigheden of er ingekorfd gaat worden voor de trainingsvlucht van zaterdag over een week. We wachten het rustig af.

Terug