Laatste nieuws

Aan de vooravond van een uitzonderlijk seizoen

  • 29-2-2016

De kop doet mogelijk van alles vermoeden maar is niet meer en vooral niet minder dan het feit dat Dolf & Henk dit seizoen voor het dertigste jaar ten strijde trekken met onze vliegende atleten.

Dertig jaren (30) beste mensen! Bedenkt u eens hoeveel huwelijken hier tegenwoordig aan toe komen. Niet zelden lopen die al ruim voor de dertig jaren stuk.

Bijzonder dus en dat is het zeer zeker. Dan ook nog eens te bedenken tot nog toe 30 jaren zonder ook maar enige wanklank naar elkaar toe ook al zo bijzonder! Alles in overleg en zonder gedonder en kwaaie koppen, fijn om mee te maken.

Kortom we gaan gewoon een uitzonderlijk seizoen tegemoet, en dan hebben we het niet over de resultaten, want in de glazen bol kijken kunnen we (gelukkig) niet.

Het begon allemaal in 1987 ons eerste seizoen gezamenlijk. Om het eerst maar eens uit te proberen ging onze voorkeur uit naar het vliegen vanaf twee erven. We kregen hiervoor dispensatie van de afdeling en gingen ten strijde. Het resultaat was gelijk het kampioenschap in de vereniging en een 3e NPO Nationaal jonge duiven Orleans sector IV  hetgeen ook tevens weg dispensatie betekende.

En dat laatste hadden ze beter niet kunnen doen...............alles op één erf en duizend maal gemotiveerder streden we verder met als gevolg een vracht aan vluchtoverwinningen en kampioenschappen. De toon was gezet en het smaakte naar meer. En het meer kwam er. Rond de 15 teletekst noteringen, een 1e NPO, afdelings overwinningen, fijne duiven enz. enz. Kortom veel plezier en lol in gezamenlijkheid met onze duiven.

Onze grote kracht? Op de momenten als het iets minder gaat nog een schepje er bovenop doen. Oftewel met een niet te temmen fanatise doorzetten waar juist vrijwel alle anderen de handdoek gooien.

Een paar jaar geleden kon daardoor ook zonder problemen de combinatie uitgebreid worden in de persoon van Henrie. Nieuw bloed, nieuwe inzichten, nieuw fanatisme kortom volop ingrediënten om er ook voor de komende jaren op succesvolle wijze tegen aan te gaan.

Duivensport fijne hobby!

Terug