Laatste nieuws

Mooi rood is niet lelijk

  • 26-2-2016

De jongen groeien als kool en wat ons betreft tot nog toe geen uitval. Geen jongen die liggen te schreeuwen in de broedschaal, geen jongen die achterblijven, geen spuitgasten. Nee niets van dat alles. Wel dikke vreters maar voor het overige tevreden kijkend vanuit de schaal.

Dit jaar, voor het eerst sinds zeer vele jaren, geen jonge schimmels vanuit de eerste ronde. Ander jaren altijd wel een stuk of vijf maar dit keer alleen maar blauw band en kras uit de schimmel ouders.

Dit jaar wel, voor het eerst sinds zeer vele jaren, rood gekweekt. De rode kleur is afkomstig van enkele duiven van Hans & Evert Jan Eijerkamp. Een Stefaan Lambrechts doffer en een Stickers Donckers doffer zitten dit jaar op het vlieghok. De één geeft een rode de andere een vale.

Overigens maakt de kleur ons geen biet uit. Onze voorkeur gaat nog steeds uit naar de kleur die het snelste op de klep valt namelijk. De praktijk heeft uitgewezen dat dit kan plaatsvinden door alle denkbare kleuren.

Vorig week nog een diploma mogen ontvangen van de NU. 9e generaal aangewezen op de dagfond is ons ten deel gevallen. Is wel leuk ook al hopen we van harte dat het dit jaar op zijn minst 9e generaal onaangewezen gaat worden. In dit laatste geval zullen we ongetwijfeld een stukje euforischer zijn. Het aangewezen spel is niet waar we echt wakker van liggen, voelt allemaal een beetje nepperig eigenlijk. Overigens mogen we wel stellen dat we in het algemeen wel succesvol zijn in het aangewezen spel.

Terug