Laatste nieuws

Vretersbende!

  • 21-2-2016

Allemachtig wat kunnen ze wat op! Er wordt niet meer gegeten maar gevreten door de ouderparen welke nu dus allemaal met dikke jongen in de schalen liggen.

Het lijkt allemaal voorspoedig te gaan tot nog toe. Geen uitval of andere gekke dingen. Niet te vroeg juichen natuurlijk al mogen we wel zeggen dat het met de gezondheid tot nog toe bijzonder goed is.

Verreweg de meeste jongen zijn inmiddels geringd. Nog enkele, die een paar dagen later geboren zijn, moeten nog geringd worden. De eitjes van de tweede ronde lijken ook allemaal weer bevrucht, dus met een dikke week zal een tweede geboortegolf op gang komen.

Ondertussen is gestart met het schoonmaken van de jonge duivenhokken. Krabben, zuigen, boenen en ontsmetten (heeft het zin?) zullen allemaal plaatsvinden.

Vanmorgen nog een half potje met geelkuur weggegooid. De op dit potje staande houdbaarheidsdatum was reeds meer dan een jaar overschreden. En omdat we toch niet van plan zijn om te kuren heb ik het maar weggegooid. Mocht het wel nodig blijken dat er gekuurd wordt dan lijkt mij nieuw "vers" spul wel zo goed.

Terug