Laatste nieuws

De jongen worden in grote aantallen geboren

  • 13-2-2016

Er is sprake van een grote geboortgolf aan de Buursterlaan in Donkerbroek. In rap tempo wordt de veestapel uitgebreid momenteel.

Zeer vele lege eierschalen in de hokken te vinden, betekent dus dat er ook zeer vele jonge duiven geboren zijn. Het komt ook wel overeen met de legdata van ongeveer de helft van onze koppels. Dat was namelijk 25 januari.

Uitgaande van 18 dagen broeden dan hebben ze het behoorlijk volgens het boekje gedaan. Gisteren al vast het nodige extra voer ingeslagen, de komende weken zal het te merken zijn dat er jonkies in de broedschalen liggen namelijk.

Lang zal het ook niet meer duren voordat we ze weer om de deur hebben vliegen. Eind februari zal ook dit weer een feit zijn en gaan we snel richting nieuw vliegseizoen.

Eerst nog wel een kuur met Protection. Een mooi middeltje dat ons vorig jaar ongelooflijk goed (100% zelfs) geholpen heeft tegen de zogenaamde scheefvliegers. Alle jaren voordien hadden we altijd wel een stuk of twee tot vijf scheefvliegers in de maart en april maanden. Afgelopen jaar, na gebruik van Protection, helemaal niet. Het is een 100% natuurmiddel waarbij ook mensen baat blijken te hebben. Niet geschoten is altijd mis nietwaar? Echter mocht blijken dat het ons ook dit jaar hetzelfde brengt dan in 2015 dan hebben we toch enige bevestiging in de werking van dit middeltje.

Terug