Laatste nieuws

Geboortegolf op gang gekomen

  • 10-2-2016

Gisteren ook bij ons de eerste jonge duiven oftewel de eerste lege doppen zijn er. Komend weekend zal het aantal geborene met grote aantallen toegenomen zijn. We hebben dit jaar namelijk een "hoos" aan eieren op dezelfde legdatum.

Een mooie tijd gaat aanbreken. Hoe groeien ze op, wat worden de kleuren, het is altijd een verrassing. Gelet op de gezondheid en het grote gemak waarmee de kweek tot nog toe loopt zijn we hoopvol gestemd over een mooie ronde jongen.

Wat de kwaliteit gaat worden is altijd lastig te antwoorden. Of eigenlijk ook weer niet trouwens. Reken maar dat we dik 100 duiven zullen spenen. Hiervan brengen we rond de 85 aan de start van de jonge duivenvluchten. Over twee jaar zijn er helaas maar 5 tot 10 meer van aanwezig op onze hokken. Kortom de kwaliteit is maar heel gewoon. Ligt de lat natuurlijk wel behoorlijk hoog ten aanzien van de kwaliteit.

Nog een week of drie en de oude duiven zullen weer hun rondjes gaan draaien boven ons mooie dorpje Donkerbroek. Kan er nog niet naar uitzien maar dat zal te zijner tijd wel gaan komen.

Voor het overige weinig nieuws te melden. Rustig doorgaan, goed verzorgen zoals altijd en scherp blijven ook al zoals altijd. Oren en ogen open ook, juist!, in het hok!

Terug