Laatste nieuws

Een leerzame middag

  • 3-2-2016

Gisteren weer een ritje richting Brummen gemaakt. Op de agenda stond een gezellige middag met een aantal duivenvrienden bij Hans Eijerkamp. En dan weet je vooraf dat het een fijne middag wordt.

Stop enkele duivenmelkers bij elkaar in één ruimte en er is ruim voldoende stof tot praten en discusiëren. Kortom gezelligheid trof daar aan de Cortenoeverseweg.

Uiteraard nog mogen aanschouwen hoe de duiven er op dit moment op staan en daar is niets mis mee. De gezondheid straalt er vanaf, ze blinken je gewoon tegemoet. Niks bjizonders maar niet iedereen kan dat zeggen!

Nog even fijn bijgepraat met Maarten Hakvoort uit Urk. De man die met een relatief klein hokbestand altijd bijzonder aansprekende resultaten weet neer te zetten. Ik heb al jaren een grote bewondering voor hem en het maakt het des te mooier dat we samen een verbindende factor hebben in de vorm van de duiven van Hans & Evert Jan Eijerkamp.

Boeiend om vast te stellen dat we zo langzamerhand een andere weg ingeslagen lijken te zijn ten aanzien van de medische begeleiding van onze duivenkolonies. Niet verkeert lijkt mij en ook volledig in lijn met zoals we het de afgelopen paar jaren reeds proberen toe te passen. Wat je er in stopt ter preventie krijg je retour als ziekte is een klein beetje de teneur. Zit een grote kern van waarheid in, al is en blijft enige nuancering altijd gewenst. Allertheid is dus altijd nodig als het gaat om het uitbannen, of beter gezegd, buiten de deur houden van duivenziektes.

Nadat we ons tegoed hadden gedaan aan een heerlijk buffet zijn we in de vroege avond weer met een schat aan informtie (vooral om over na te denken) weer richting het Friese land gekeerd. Een geslaagde gebeurtenis wederom.

Terug