Laatste nieuws

Geduld is een schone zaak

  • 31-1-2016

Geduldig zitten ze te broeden, geduldig zit we te wachten. Te wachten op lege doppen en dus jonkies in de schaal. Het zal nog een dikke week duren allemaal. De laatste twee koppels moeten zelfs nog op eieren komen maar de overige koppels hebben het bijzonder netjes gedaan tot nog toe.

Op de foto ziet u onze Bachelor op zijn eitjes zitten. Hij zit wederom gekoppeld aan de schimmel duivin NL14-319 welke samen met hem zorgde voor een klein feestje op de NPO vlucht vanaf Menen/Moeskroen in 2014. Voor dit koppel werd het toen een gedenkwaardige 1 en 2 in de afdeling en dus ook 1e en 2e NPO. Het blijft een mooie herinnering.

Vandaag alle duiven weer in bad gehad. Ze hebben er zeer gretig gebruik van gemaakt. Een natte bende in de hokken maar wel weer een mooie gelegenheid om de vloeren weer spik en span schoon te maken. De vloerverwarming droogt het vervolgens weer super snel op.

De afgelopen dagen zijn er nog een paar bonnen van ons verkocht op internet. Er werden mooie bedragen voor neergeteld hetgeen tot tevredenheid stemt. Hopelijk kunnen we t.z.t. de kopers voorzien van een mooi jong.

De komende week op uitnodiging van Hans Eijerkamp naar Brummen. We zullen ongetwijfeld weer een paar mooie duivenuurtjes gaan beleven. Met veel gespreksstof en ook altijd wel weer een paar noviteiten. Hopelijk kunnen we ons voordeel er mee doen.

Terug