Laatste nieuws

Zitplaatsen weer teruggeplaatst

  • 29-1-2016

Nu we inmiddels al weer twee weken na de koppeling zijn hebben we vanavond de zitplaatsen weer teruggeplaatst in de hokken. Deze verwijderen we altijd tijdens het koppelen om ze zo sneller en gemakkelijker hun bak te leren kennen.

Nu ze, op een koppel na, allemaal zitten te broeden kunnen ze weer gebruik maken van hun zitplaatsen of schapjes zoals wij dat altijd zeggen. Het zorgt er tevens voor dat de hokken wat minder vies worden doordat ze niet de hele dag over de vloer lopen.

Op het vlieghok nog een koppel dat moet leggen en op het kweekhok nog een drietal koppels. Hiervan één heel oud koppel en twee koppels welke toevalliger wijs in de twee kweekboxen die we hebben zitten. Ik wil ze de eieren wel uit hun kont zien maar zo werkt het nu eenmaal niet. Oftewel bijzonder tevreden over het zeer rappe tempo van leggen en bijzonder teleurgesteld dat juist die twee koppels in de kweekbox nog geen eieren hebben.

Maar zoals gezegd voor het overige tot nog toe prima ontwikkeling op de hokken en wat ons deugd doet, tot nog toe geen onnozel geknok van duiven die telkens misvliegen.

Terug