Laatste nieuws

Van alles wat

  • 21-1-2016

Nu we het koppelen inmiddels al weer in gang hebben gezet en over een paar dagen wellicht de eerste eieren tegemoet mogen zien begint het puzzelen al van welke koppels we de eieren willen overleggen.

We doen dit nooit van een hele ronde maar gericht een stuks of 15 koppels uit de kwekers. Dit met name om reden dat we graag uit de vliegers kweken en er zeker geen mindere uit komen dan uit de vastzitters. Dit kan ook bijna niet anders want de meesten stammen wel van de vastzitters af.

Vervolgens moeten we ook gaan bepalen van welke koppels we de jongen wegschenken op de bonnen die we hebben aangeboden. Ook hier gedt dat we inprincipe nooit twee nestmaten wegschenken. We proberen altijd één zelf te houden.

Kortom het is relatief rustig maar toch blijf je altijd puzzelen ten aanzien van de planning. Daar komt bij dat er nog diverse duivenveilingen gaande zijn die onze aandacht ook blijven houden. Niet eens zo zeer om zelf aan te schaffen maar wel om te volgen en mogelijk voor de toekomst om aan te schaffen.

Tot slot op duiven.net, bonnenverkoop.nl, gps-auctions zijn nog bonnen van ons terug te vinden. Doe er uw voordeel mee.

Op de foto bij dit stukje tekst is onze Breitling te zien met zijn nieuwe vlam. Een prachtige doffer welke als jong afgelopen jaar nog een eerste in de club speelde. Zijn vader is een kleinzoon van de Rolex van Pieter Veenstra en zijn moeder is onze Surprise een kleindochter van Doran welke een 1e NPO Orleans vloog bij Gerard Koopman. Kortom fijne afstamming!

Terug