Laatste nieuws

Eigenlijk best wel rustig aan het duivenfront

  • 19-1-2016

Ondanks dat we midden in het koppel proces zitten voelt het eigenlijk best relaxt. Betekent dat het goed gaat met de koppelingen en dat mogen we ook gerust zo stellen.

Of het komt door het weer, de koude houdt de doffers misschien iets kalmer, of dat het komt omdat we dit jaar langer dan normaal hebben bijgelicht of dat het komt dat we een fijnere ploeg jaarlingen hebben dan afgelopen jaren of........geen idee waarom het zo'n groot stuk gemakkelijker verloopt tot nog toe dan voorgaande jaren.

Maar prettig is het wel, vandaar ook de kop boven dit stukje tekst dat het best wel rustig is aan het duivenfront.

Dit geldt ook voor de verzorging. Kweekvoer met dagelijks een kweekolie waar we toch wel de nodige toegevoegde waarde in zien (of het moet al toeval zijn). We hebben het gebruik er van nog al eens afgewisseld en dat vertaalde zich altijd in mindere jonge duiven seizoenen. Maar nogmaals dat kan ook voor hetzelfde puur toeval zijn, je probeert wel eens wat per slot van rekening.

Afgelopen zondag onze zeer gewaardeerde sportvriend en ex mede bestuurder van onze vereniging Tjeerd Hoogenkamp nog blij kunnnen maken met een mooie jonge duivin. Hij kwam er één tekort en wij hebben enkele duivinnen over dus mooi geregeld zo.

Op de foto bij dit nieuwsartikeltje ziet u een kleinzoon van de Wonderboy van Stickers-Donckers via Hans & Evert Jan Eijerkamp. Deze vale doffer is een hele fijne duif en heeft zich drie keer voorin laten zien tijdens de jonge duivenvluchten. Altijd mooi om naar uit te kijken wat hij dit jaar als jaarling zal doen.

Terug