Laatste nieuws

Hokken proper, duiven gekoppeld

  • 15-1-2016

Vrijdag 15 januari stond in de agenda om te gaan koppelen. Betekent dus een vrije dag opnemen en aan de poets. In alle vroegte vanmorgen gestart met eerst alle duiven in de mand te zetten. Daarna de zitschappen allemaal verwijderd uit de hokken, het plafond verwijderd en de platen hout voor de broedvakken vandaan gehaald.

Het vervolg was in eerste instantie voor de stofzuiger, wat toch telkenmale een dikke stofbende! En dan te bedenken dat we met enige regelmaat onze hokken helemaal fris maken.

Vervolgens was het de beurt voor de poetsdoek en de emmer water. Al met al een hele klus maar, ik schreef het al veel vaker, het resultaat is altijd super!

Tegen het einde van de middag was al het poetswerk achter de rug en konden de duiven geplaatst worden in hun broedbakken.

Tussen half vijf en half zes hebben we vervolgens alle koppels bij elkaar gezet. Op foto hieronder ziet u De NL08-540 Chicago Silver en zijn nieuwe liefde NL12-108 Dolce 08 één van de koppels welke nog maar enkele minuten bij elkaar zaten toen de foto gemaakt werd.

 

Terug