Laatste nieuws

Vies koud

  • 6-1-2016

Het vriest nauwelijks maar toch voelt het vervelend koud aan! Er zijn zelfs hokken bij waar het ijs al weer als een vlies over de drinkbak ligt. En dan nog maar niet te spreken over de glibberpartij om uberhaupt bij het duivenhok te komen.

Maar goed de duiven varen er wel bij. Ze staan er nog steeds mooi op en zijn wat ons betreft klaar voor de kweek. Vrijdag de 15e zullen we de koppels samenzetten in hun broedbakken en mogen ze proberen voor het goede nageslacht te zorgen.

Ach we weten inmiddels hoe dat gaat. Veel kweken, veel spelen,erg streng selecteren en na twee jaar maar 5 of heel misschien 10 knappen overhouden met hopelijk 1 hele beste......... Ook dit jaar gaan we het uiteraard weer proberen.

Op papier zijn de koppels inmiddels bekend, nu hopen dat ze elkaar straks een beetje aardig gaan vinden zodat het allemaal een beetje vreedzaam mag verlopen.

We lichten dit jaar wel een dag of 10 bij. Zal wel een klein beetje helpen ook al is het voor ons geen echte must. De meeste jaren hebben we het vooraf nooit gedaan. Maakt allemaal niet zo veel uit en aan wedstrijden wie zijn duiven als eerste eieren heeft doen we zeker niet mee. Allemaal lariekoek en maakt geen biet uit in de verdere resultaten zoveel is ons wel duidelijk geworden in ruim 40 jaar duivenpraktijk.

Terug