Laatste nieuws

Bezoekje aan de Noordelijke Kampioenendag te Assen

  • 3-1-2016

Gisteren even een paar uurtjes in Assen geweest bij de Noordelijke Kampioenendag 2016 georganiseerd door afdeling 10.

Het was de 58e keer dat ze deze dag organiseerden en dat is zowaar geen sinecure! Ik herinner mij nog goed dat ik samen met mijn vader met een stand op de NKD in de Korenbeurs in Groningen naast Gerard en Cornelis Koopman stond. Wat is er daarna allemaal fout gegaan bij ons........

Maar goed gisteren vele bekenden mogen ontmoeten in de Bonte Wever te Assen. Een geweldige locatie waarbij de publieke belangstelling wel iets groter mocht zijn. Deed overigens niets af aan de gezelligheid want die was prima.

De duiven doen het tot nog toe goed bij ons. Ze staan er goed op en volgens mij zijn de oude pennen er inmiddels wel uit of het moet al een enkel verduisterd jong zijn die nog de laatste moet gooien. Vorige week hebben we de geslachten gescheiden en het is de bedoeling dat we vrijdag 15 januari gaan koppelen.

De kweekhokken zijn inmiddels volledig schoon en nagenoeg in gereedheid om de bewoners weer te ontvangen. De vlieghokken zullen voor het koppelen nog grondig reinigen om vervolgens tegen de avond de koppels bij elkaar te zetten.

Terug