Laatste nieuws

Bonnenverkopen

  • 17-12-2015

Ook dit jaar zijn we er niet aan ontkomen. Overigens dat willen we ook helemaal niet! Waar gaat dit over? Wel het jaarlijks terugkerend fenomeen van schenken van bonnen. Soms voor goede doelen, soms om de kas te spekken, soms om iets te kunnen aanschaffen, soms omdat het clubgebouw aan groot onderhoud toe is. Noem maar op er kunnen zo langzamerhand heel wat redenen bedacht worden om een bonnenverkoop te organiseren.

En eerlijk is eerlijk het is niet altijd even fijn. Want als het aantal aanvragen nu eens stopte bij een stuk of 15 dan was er geen centje pijn. Echter het zijn er vaak vele en vele meer. Dit jaar net geen 60 aanvragen gekregen. Ze staan allemaal genoteerd dus een telling is snel gemaakt.

Alle 60 een bon schenken gaat niet lukken. We proberen er enige lijn in aan te brengen. Komt er in grote lijnen op neer dat onze voorkeur uitgaat naar de grote organisaties als de eigen afdeling, fondclub, kampioenendagen (in het noorden), rayon, WT en daarnaast nog onze buurverenigingen. Ja en dan zitten we toch al snel op een 15 tal schenkingen en soms enkele meer.

Altijd weer een heel gedoe en toch.......we proberen het te blijven doen. We zien het eigenlijk een beetje als een plicht! Velen vergeten nog wel eens dat de duivensport een steeds kleiner gezelschap wordt waarbij er vaak sprake is van mooie clubgebouwen die natuurlijk het nodige geld kosten. Oftewel we moeten elkaar een beetje door de tijd helpen binnen onze sport.

Via onderstaande linkjes zijn er enkele bonnen van ons te vinden, doe er uw voordeel mee!

Noordelijke Kampioenendag

Duivensport Heerenveen eo

Us Nocht Bontebok

Rode Doffer Drachten

Terug