Laatste nieuws

Rust aan het front

  • 13-12-2015

Het zijn redelijk rustige tijden momenteel. De duiven komen in deze maanden niet meer buiten, ze zijn nagenoeg door de rui en zijn inmiddels geënt tegen paramixo. Kortom bijna klaar om gekoppeld te worden.

Dat koppelen zullen we nog enkele weken uitstellen, sterker nog we moeten ze eerst nog scheiden! De planning is dat we rond kerst de geslachten gaan scheiden om ze vervolgens 8 of 15 januari te gaan koppelen. Een paar weken eerder dan de 2015 kweek (vanwege omstandigheden) maar een week eerder dan normaal. Waarom een weekje eerder? Wel het vliegen met de jonge duiven begint waarschijnlijk twee weken eerder dus zo vangen we de dat een beetje op.

Aan winterkweek doen we niet, lijkt ons ook absoluut niet nodig. Wat dat betreft past het verhaal dat Martin van Zon in het Spoor der Kampioenen schrijft naadloos op onze visie.

De komende maanden zullen er nog een paar kleine aanpasingen verricht worden aan het duivenhok. Specifiek het jonge duivenhok en de hok van de weduwduivinnen.

Vandaag nog alle duiven weer in de hand gehad. Staan er goed op en staan ons ook goed aan. Er zullen nog enkele oude kweekduivinnen gaan verdwijnen maar voor het overige is de selectie wel rond.

De beide kweekhokken zijn reeds proper gemaakt en volledig ontsmet. Daar hebben we in januari geen drukte meer van in ieder geval.

Voor het overige is het normaal verzorgen en niet al te veel drukte op dit moment. Althans dat geldt voor de duiven. Er omheen is altijd wel iets te doen natuurlijk. Compustam bijwerken, hoklijsten maken, koppelingen maken in gedachten en soms op papier, de definitieve vliegploeg samenstellen (we hebben altijd een paar op de reservebank namelijk) enz. enz.

Terug