Laatste nieuws

Fijne feestavond rayon Frisia op Urk, welkome discussie

  • 4-12-2015

Het mocht weer, een ritje, nou ja zeg maar rit naar Urk alwaar de jaarlijkse feestavond van rayon Frisia op het programma stond.

Met zijn vieren, team Van der Stouwe-Douna en Symen Timmermans, om half zeven vertrokken richting Urk. Bijzonder opvallend dit keer was dat de rit Donkerbroek naar Urk volledig vierbaans kan worden afgelegd. Bijzonder toch wel vanuit het pittoreske Donkerbroek op de nieuwe vierbaans en hup er niet eerder weer vanaf dan afslag Urk. We waren het met zijn allen eens dat de huidige aanpassingen van de wegen een goede zaak is voor (economische) activiteiten in onze omgeving. We zijn er blij mee in ieder geval.

Terug naar de feestavond, dat was ons doel per slot van rekening. Zoals gebruikelijk was P.V. Tot Weerziens Urk onze gastheer en dat is aan de mannen en vrouwen aldaar heel goed toevertrouwd. Naar schatting een kleine 150 man gaven acte de presence waarbij ik maar een enkeling "gemist" heb. Oftewel degene die daar iets te halen had was er ook en zo hoort het natuurlijk! Komt bij dat we gezellig konden aanschuiven bij onze sportvrienden uit Noordwolde. Altijd goed!

De vis en salade waren weer als vanouds en dat gold ook voor de gebruikelijke bingo. Uiteraard werden de kampioenen ook netjes gehuldigd. Prima georganiseerd, prima bestuur, prima locatie. Kortom hulde voor degene die dit voor elkaar hebben gemaakt.

Tijdens de feestavond nog de vraag van Symen of ik niet weer eens opnieuw in het afdelingsbestuur zou willen. We kregen een mooie discussie hierover waarbij ik heb proberen duidelijk te maken wat de reden is dat ik beslist geen come back zal maken als afdelingsbestuurder. Kort gezegd komt het er op neer dat ik van mening ben dat er het nodige dient te veranderen om de duivensport nieuw leven in te blazen maar dat die mogelijke veranderingen waarschijnlijk die maatregelen betreffen die ik liever niet zie. Ja en dan heb je een probleem natuurlijk. Het verstand zegt hervormen en veranderen en het gevoel zegt niet doen. Dat gaat niet samen in een bestuurder lijkt mij. Dus maar niet meer aan beginnen.

Omdat ik Symen jaren geleden al eens gevraagd heb of het afdeligsbestuur iets voor hem zou zijn, heb ik die vraag niet weer opnieuw gesteld ook al lag dit mij wel op de lippen. Ben van mening dat je een mogelijke kandidaat maar één keer dient te vragen namelijk want anders wordt het bijna bezwaarlijk en jaag je mensen weg hetgeen nooit de bedoeling kan zijn. Overigens heb ik wel vaak gedacht en een beetje gehoopt dat Symen die stap nog en keer zou zetten. Een ouder persoon met een jonge geest met volgens mij wel ideeën die velen aanspreken liggen aan mijn gedachte ten grondslag.

Aanvullend nog de discussie over de sportbeleving en het fanatisme. Toch mooi hoe verschillend mensen onderling daar naar kunnen kijken. Ik heb daar nogal een uitgesproken mening over. Heeft iets te maken met WILLEN en KUNNEN geloof ik maar dan wel in de juiste volgorde. Maar dat het niet altijd meevalt is wel duidelijk geworden. Kortom bijzonder fijne en waardevolle avond gehad met weer voldoende stof tot nadenken. Voor herhaling vatbaar!

Terug