Laatste nieuws

Een dag die voor een groot deel in teken van de schoonmaak stond

  • 22-11-2015

Zondagmorgen, een stralend begin van de dag, de duiven voor het eerst sinds drie weken weer in bad. En wat hebben ze daar gebruik van gemaakt! Gelukkig maar, ze staan er al weer bijzonder glad en strak op. Gelukkig ook dat de drie weken kuren tegen paratyphus weer achter de rug is. Schoon drinkwater in de pot en dus ook weer gelegenheid om en bad aan te bieden.

Tevens de gelegenheid te baat genomen om de leegstaande volieres met de hoge drukreiniger uit te spuiten, op de foto hieronder zie u Dolf (bijna verkleed als maanman) in de weer met de hoge druk reiniger.

Zelf ook maar verder gegaan met de schoonmaakklus in het nu nog leegstaande kweekhok. Het hele hok wordt volledig uitgeboend en afgenomen met een doek. Het resultaat is super maar het aantal uren arbeid is zo langzamerhand ook super. Nog een kleine zes uurtjes en alle vijf afdelingen zijn spik en span. Hieronder ziet u Henk met het traliewerk van de rekken voor de broedbakken bezig. Totaal 39 broedbakken keer 10 spijlen is al 390 spijlen door de doek laten glijden en dat meerdere keren want anders worden ze niet schoon!

Alternatief zou zijn om de hogedruk reiniger te gebruiken in de hokken. We doen dit echter niet omdat we beslist niet blij worden van een grote waterbende in de hokken. Gaat overal tussen zitten met alle nadelige gevolgen van dien. Dan maar een paar dagen poetsen. En in alle eerlijkheid de grondigheid waarmee het dit jaar gebeurd is niet ieder jaar aan de orde.

Terug