Laatste nieuws

Verkoop jonge duiven gestart op gps-auctions

  • 5-11-2015

Gisteren zijn de 23 zomerjongen en 4 late jongen online gegaan zoals dat zo mooi heet. Oftewel er kan op geboden worden via www.gps-auctions.nl

Totaal 27 jongen, meer dan verwacht en gedacht ook. Andere jaren zijn er altijd wel een stuk of vijf afvallers maar dat bleef dit jaar slechts beperkt tot 1 exemplaar.

Twee weken geleden alle duiven door de handen gehad en beoordeeld. Uiterlijke kenmerken dus! Helaas kunnen we er niet in kijken want dan werd het wel een stukje makkelijker voor koper en verkoper. Maar ze zijn in ieder geval alle 27 goed van bouw waarbij de 4 laten zich natuurlijk verreweg het moeilijkst laten beoordelen.

Over de geslachten kunnen we geen 100% zekerheid geven. Uiteraard proberen we dat zo goed mogelijk vast te stellen maar het is in alle eerlijkheid niet onze sterkste kant. Er zijn liefhebbers die op 40 duiven maar 1 mis zitten weet ik. Hier wordt in het voorjaar in alle eerlijkheid nog wel eens een duivin gekoppeld aan een duivin........

Neem eens een kijkje op de verkoopsite en mochten er vragen zijn stel ze gerust, ik heb momenteel redelijk veel detail informatie per duif, voor wat dat waard moge zijn!

Een paar dagen geleden schreef ik een kort stukje over een hokbezoek bij een clubgenoot. Hij had een kleine ronde jongen aangeschaft en vond het niet je van het. Ik kon zijn mening voor een groot deel delen ook al schreef ik er wel bij dat het over een paar maanden er wel heel anders uit kan zien, ook het feit dat ze net gekuurd waren en mede daardoor drie weken lang geen bad gezien hadden sprak niet in het voordeel van de duiven. En duidelijk was ook dat er enkelen in negatieve zin "bovenuit" staken.

Vandaag een zeer blije clubgenoot aan de telefoon. Er was contact geweest met de verkoper van deze duiven. Enkele zijn vervangen door nieuwe (hadden we blijkbaar toch niet zo slecht gezien) en de koper weer een tevreden en blij man. En zo hoort het! Zo horen we als liefhebbers met elkaar om te gaan en te zorgen dat we met elkaar tevreden kunnen zijn, proberen elkaar beter te maken is wat belangrijk is. Chapeau!

Het moraal van bovenstaande is natuurlijk dat er altijd gezorgd moet worden dat hetgeen uitgeleverd wordt de toets der kritiek kan doorstaan. Of het nu om één enkele duif gaat verkregen op een bonnetje of een complete ronde jongen of als het nu gaat om een duif van 50 euro of van 10.000 euro er zou geen uitschot bij mogen zitten. Voor alle duidelijkheid, we kunnen er niet in kijken en weten nooit wat de uiteindelijke vlieg dan wel kweekwaarde van een jonge duif gaat worden. Wat ik wel weet is dat ik nog nooit een topduif in de handen gehad heb die niet goed aanvoelde qua bouw, karkas, spieren, pluim, uitstraling noem maar op.

En in alle bescheidenheid in 42 jaar duivensport al heel veel Olympiade duiven, NPO winnaars, Nationale winnaars, WHZB duiven enz. in de hand mogen hebben, de meest recente is nog de geweldenaar van Johan Halman uit Zuidveen de onvolprezen Miss Overegge welke momenteel vertoefd op de hokken van Pieter Veenstra. Bij al die duiven zowel kleine, grote, dikke, smalle en lange duiven maar allemaal de kenmerken van een atleet. En atleten moeten we hebben, show duiven hoeven we niet per slot van rekening.

Terug