Laatste nieuws

De wekelijkse baddag voor de duiven

  • 25-10-2015

Op zondag altijd tijd voor een bad. Beter nog zou het zijn om ze dagelijks een bad te geven maar daar ontbreekt ons de tijd voor. De dames en heren maken er altijd gretig gebruik van. En dat ze soms snel kunnen bewijst de foto bij dit stukje tekst. Ik kon niet eens naar huis lopen om de camera op te halen of de meesten lagen al op één vleugel in het hok, een enkeling nog om het bad en slechts één vond het blijkbaar wel lekker in het koude water.

Gisteren de afdelings najaarsvergadering. Ik noem het altijd de verplichte bijeenkomst. Er wordt goed gesproken over de zaken die er leven. Wat dat betreft veel transparantie en dat is bijzonder prettig. Maar er wordt tegenwoordig niet zo veel meer besloten. Vliegprogramma was "vroeger" al in september bekend en in oktober definitief. Hoe anders is het tegenwoordig, de contouren zijn zichtbaar maar hoe het er daadwerkelijk uit komt te zien is nog onduidelijk.

Tevens is er lang, tot vervelends toe, stil gestaan bij de affaire rondom Pigeonvillage. Ik zou zeggen laten we blij zijn dat we daar van af zijn en het boek sluiten. Mogelijk dat we bij degene die destijds de contracten hebben gesloten (geen idee wie dat zijn overigens) nog wat kunnen halen maar dat zal wel niet mogelijk zijn. Verlies nemen en het huidige bestuur de ruimte geven om te besturen. Door al het geprocedeer van de afgelopen paar jaar is daar namelijk weinig van terecht gekomen.

Vandaag werden er nog vier prestatieduiven van ons verkocht op GPS auctions, Cum Laude, Sitlle Dirk, New Rossi en Silver Lady zijn niet meer van ons en hebben sinds vandaag nieuwe eigenaren. De vier duiven brachten het mooie bedrag van 2.750 euro op. Een mooi gemiddelde derhalve.

Terug