Laatste nieuws

Nationale dagfond top met inbreng Van der Stouwe-Douna bloed

  • 11-10-2015

Het is zowaar geen sinecure! Twee duiven welke op andere hokken top hebben gepresteerd en daardoor in de (inter) nationale top zijn gekomen.

Allereerst wil ik noemen de NL14-1394978 "Blue Princess" van Jacob Poortvliet. Deze topper is als 1e geëindigd in de categorie Eendaagse Fond WT (WHZB/TBOTB).

De opa langs moederskant werd gekweekt bij ons op de hokken en komt uit Silver Boy x Silver Princesje oftewel beiden van het Van Loon bloed afkomstig van H. & E.J. Eijerkamp via Jan Ganzeveld.

"Blue Princess" won:

4e NPO Gien tegen 6.022 duiven

8e NPO Souppes Sur Loing tegen 6.886 duiven

13e NPO Sens tegen 8.211 duiven

Als tweede wil ik noemen de NL13-4242334 "Crystal" van Tj. & J. Elzinga welke tot 1e internationale asduif Eendaagse Fond in de Noordelijke Unie werd gekroond. Zij vloog een 3e NPO Catheauroux en een 9e NPO Argenton beide vluchten van de lange adem!

Hier is de opa "Black Beauty" langs vaderskant gekweekt bij ons op de hokken. Hij is gekweekt uit zoon Mr. Surhuizum x dochter Spartacus. Beiden waren rechtstreekse van Pieter Veensra.

"Crystal" won:

3e NPO Chatearoux tegen 2.825 duiven

9e NPO Argenton tegen 763 duiven

Hieronder de stamboom van "Blue Princess" van Jacob Poortvliet beste eendaagse fondduif 2015 WT.

Hieronder ziet u de stamboom van "Crystal" van Tjeerd en Jouke Elzinga welke 1e asduif Eendaagse fond werd in de Noordelijke Unie 2015.

Vanaf onze kant de welgemeende felicitaties aan het adres van de familie Elzinga en Poortvliet. Puike prestaties waarbij wij blij zijn een, zei het bescheiden, bijdrage te hebben kunnen leveren.

Voor ons tevens een mooie aanleiding om zowel de familie Eijerkamp als de familie Veenstra te bedanken voor de fantastische duiven welke we in de loop der jaren bij hun hebben opgehaald.

 

Terug