Laatste nieuws

Prachtig gebaar Jelle Stuurman Heerenveen

  • 4-10-2015

Vandaag verrast door een fijne jonge duif van Jelle Stuurman. Het betreft een laat jong uit zijn 1e natour duif van de afdeling 2014. Niet verkeert dus en ook al bretreft het natour ook dan (juist dan!) moet je ze maar hebben.

Henrie had hem meegebracht na een bezoekje in Heerenveen. Het mooie is dat Jelle begin dit jaar een jong uit onze vliegers had opgehaald waarmee hij aanvankelijk bijzonder succesvol was. Helaas op vlucht vijf bleef dit veelbelovende jong achter van de vlucht.

Als blijk van waardering dus een schenking terug en dat wordt hier op prijs gesteld. Het betreft een laatje dus we zullen hem rustig laten uitruien en zeer waarschijnlijk een jaar laten zitten alvorens er uit gekweekt gaat worden.

De afgelopen paar dagen de jonge duiven los gehad op hun nieuwe hok. Dat ging buitengewoon goed dit keer. Andere jaren waren er altijd wel enkele "stijfkoppen" bij die niet in het nieuwe hok naar binnen wilden. Maar dit keer geen enkel probleem. Wel even aanhouden met roepen maar uiteindelijk binnen enkele minuten toch allemaal binnen en dat na één keer los!

De komende dagen, als het weer het toelaat zullen we dit nog een paar keer herhalen en daarna komen ze voorlopig zeer waarschijnlijk niet meer los. Over twee weken gaan we starten met de paratyphus kuur. Op dringend advies van de duivendokter wordt er niet geënt. Dit vanwege het feit dat we nog steeds niet beschikken over een afdoende werkende entstof. Immers de ene dierenarts maakt het uit deze stam en de andere uit de andere stam, althans iets van deze strekking is de achterliggende gedachte.

Op de foto bij dit artikeltje ziet u nogmaals ons NPO koppel. Een mooi stel dat het dit jaar als jaarling ook bijzonder goed heeft gedaan. Bachelor, de doffer, hebben we enkele keren als eerste op ons hok mogen begroeten en zijn partner de "319" werd zelfs asduif op de dagfond in de vereniging. Van dit koppel komen er in november een tweetal op GPS te koop. Twee ongelooflijk fijne jongen, een schimmeltje en een donker kras. Over de afstamming hoeven we het niet eens te hebben. Buitengewoon eigenlijk met zelfs meerdere NPO winnaars in diverse generaties.

Terug