Laatste nieuws

Rare wezens die duiven

  • 30-9-2015

Wat kunnen ze mooi zijn en vooral ook intelligent! Maar wat zijn het momenteel rare wezens. Kale koppen, een verendek dat totaal niet geordend is, banden doorbroken, pennen er uit, staartpennen deels weg. Oftewel geen plaatjes momenteel.

De foto bij dit stukje laat een doffer zien die nog duidelijk met de koprui bezig is. Het is natuurlijk een goed teken want we zitten in de ruitijd en dan moet alles vervangen worden.

Het zal de komende weken dan ook vaak op een kleine sneeuwbui lijken in de hokken. Alleen dan geen vlokken maar veren die in het rond vliegen. Hieronder een plaatje van een bultje veer zoals we dat tegenwoordig dagelijks tegenkomen.

In het weekend zullen we proberen de jonge duiven over te wennen naar hun nieuwe hok. Ongelooflijk zo "angstig" de jongen zijn als ze van het hok met de vloerroosters overgeplaatst worden naar het hok zonder roosters. Ze zijn dit natuurlijk totaal niet gewend, laat staan als één van de baasjes met een mestkrabber op de proppen komt. De duiven zitten dan bijna tegen het plafond aan! Gelukkig is ook dit een kwestie van een paar dagen en dan zullen ze hieraan ook weer gewend zijn.

Terug