Laatste nieuws

Een geweldig feest in Doesburg

  • 27-9-2015

Zaterdagmiddag, de taartjongen nog thuis zien komen, richting de IJsselhoeve in Doesburg getogen. Aanleiding was een uitnodiging van Hans & Evert Jan Eijerkamp uit Brummen om een feestmiddag/avond bij te wonen.

Hans is 80 geworden en ruim 65 jaar aktief duivenmelker en samen met Evert Jan hebben ze zelfs ruim 100 jaar postduivenervaring.

En dat het geen "gewone" postduivenervaring is weten we maar al te goed. Waar is dit jaar beter met de duiven gespeeld dan in Brummen? Ik weet het niet en denk zelfs dat het antwoord moet zijn nergens! Dat het de heren niet is komen aan waaien moge duidelijk zijn. Een geweldige filosofie, een grote doses doorzettingsvermogen, veel liefde voor de sport, een ontembare passie, altijd geïnvesteerd en in de allerbeste duiven, de juiste mensen om zich heen verzameld en dan kan het dus gebeuren dat je de top van Nederland behaald. Wat ons betreft een enorm diepe buiging.

Maar gisteren dus een feest in Doesburg. En als Hans je uitnodigt voor een feest reken dan maar dat er niets aan mankeert en zo was het! Uitstekende locatie, perfekte bediening, overheerlijk eten en uiteraard drinken zoveel een mens maar op kan.

En dan is het maar wat mooi om in één ruimte te bivakkeren tussen allemaal grootheden in de duivensport. Vanuit ons eigen Friesland natuurlijk Pieter en Gea Veenstra, Ydo Homma mocht ook zeker niet ontbreken maar ook mannen als Koopman, Verkerk, Hooimans, De Bruyn, Heremans, Sickers Donkers, de mannen van Pipa te veel om op te noemen en uiteraard vergeet ik er heel veel. Prachtig!

Kortom een geweldig feest, voor herhaling vatbaar!!

Terug