Laatste nieuws

Een voorzichtige start van een prachtige dag! Duiven los om 10.20 uur, een mooie vroege duif

  • 26-9-2015

Zoals het plaatje bij dit stukje tekst, genomen vanuit het kamerraam, al laat zien, begint de dag met de nodige damp. Dat was voorspelt en daarvoor hoefden we met zijn allen ook geen hogere wiskunde gestudeerd te hebben natuurlijk. Gisteren een mooie zonnige dag, gevolgd door een heldere nacht dat zorgt voor de nodige afkoeling en dus ook damp. Typisch september weer eigenlijk.

Ook nu dus de nodige damp over het land, dat zal het komende uur alleen nog maar meer worden maar vervolgens ook wel weer redelijk snel verdwijnen.

Hoe het weer verderop in Nederland is, geen enkel idee. Mijn gevoel zegt dat er rond de klok van 10.00 uur gelost gaat worden in Boxtel. We zullen voorlopig rustig afwachten en ons bezig gaan houden met andere zaken.

Het startsein heeft inmiddels geklonken, om 10.20 uur zijn de duiven in Boxtel gelost. Ze dienen 169 kilometer te overbruggen bij een variabele zeer matige wind maar verder uitstekende omstandigheden.

Verwachte aankomst rond de klok van 12.30 uur.

Het werd uiteindelijk iets later dan verwacht. Om bijna 12.39 uur meldt zich het eerste jong. Via een tussenlanding op het huis valt ze om 12.39 uur op de plank. Snelheid van deze duif is 1.215,6 mpm. Een paar minuten later gevolgd door de nestmaat. Vervolgens loopt het regelmatig door waarbij we om 12.50 uur 8 van de 17 thuis hebben.

Bijzonder is toch wel dat de twee eersten nestmaten zijn en tevens broertjes/zusjes zijn van onze Epke. Oftewel uit First One (uit Mr. Branco) x Euro Finette (uit Euro).

Om 15.00 uur is ook de laatste weer gearriveerd en kan het klepje dicht. Voor dit jaar zit het er nu op. Zondag zullen de jonge duiven verhuizen naar het vlieghok vanwaar ze volgend jaar mogen proberen te schitteren.

Terug