Laatste nieuws

De laatste ronde

  • 25-9-2015

Voor dit jaar is er vanavond voor de laatste keer ingekorfd. Wederom naar Noordwolde geweest om er zeventien taartjongen achter te laten voor de vlucht vanaf Boxtel.

Opvallend hoe mooi ze al weer worden, dat gaat dan toch ook wel weer bijzonder snel. Drie weken geleden nog erg kaal en nu al bijna weer glad om het koppie. Wel veel duiven die nog pennen moeten gooien, alhoewel ik ook enkele gezien dien nog op één oude pen staan.

Morgen beloofd een mooie dag te worden. Hopelijk wordt het niet al te mistig zodat ze mooi op tijd gelost kunnen worden.

Morgen zullen we de late jongen bij de vliegers vandaan halen, deze worden komende maandag opgehaald door hun nieuwe eigenaar. Betekent tevens dat er nog een ritje gemaakt moet worden om enkele duiven af te voeren. Het wordt zo langzamerhand tijd om te kijken hoe de verhouding doffers en duivinnen ligt. We kijken daar in het begin van de selectie nooit naar. Het komt daarbij ook niet op één aan maar een klein beetje balans in de geslachten is toch wel handig.

Van de taartjongen zullen er ook zeker nog een aantal blijven. Er zitten namelijk een stel bijzonder fijne tussen, veel mooier nog dan de vroege jongen dat staat buiten kijf.

 

Terug