Laatste nieuws

Rust? of toch niet.......

  • 22-9-2015

De klokvluchten zijn inmiddels dan wel achter de rug maar sprake van echte rust is er toch nog niet. Anders is het wel, de duiven komen niet elke dag meer los. Vele zijn al uitgeslecteerd zodat de hokken aanmerkelijk leger zijn. Wat dat betreft lijkt het enigszins op rust.

Maar er is natuurlijk nog voldoende te doen in en om de hokken. Nog elke week vertrekken er duiven. Er worden nog bonnen verzilverd, er worden nog beloftes nagekomen ten opzichte van sommige liefhebbers kortom zaakjes regelen die we allemaal in een eerder stadium hebben beloofd.

Dat betekent natuurlijk ook stamkaarten maken, afspraken maken, transport regelen enz. enz. Komende zaterdag gaan de late jongen bij de vliegers er bij weg. Vervolgens zullen we de jonge duiven overwennen naar het vlieghok waar ze volgend jaar op mogen presteren.

En tussendoor, jazeker zo goed en zo kwaad als het gaat, de taartjongen toch weer voorbereiden op een trainingsvluchtje. Komende vrijdag zullen we nog één keer inkorven voor Boxtel en daarna zit het er ook voor de taartjongen op dit jaar.

Na komend weekend kan er ook met de grote schoonmaak gestart worden. Broedschalen reinigen met de hoge drukspuit, voer en gritbakken reinigen, hokken schoonmaken (droge mestmethode in het jonge duivenhok) eigenlijk te veel om op te noemen maar toch wel de jaarlijks terugkerende werkzaamheden.

O ja in november zullen nog enkele kweekduiven (rechtstreekse van Pieter Veenstra) geveild worden maar ook een 25-tal zomerjongen uit de kweekduiven zullen via GPS te koop aangeboden worden.

Rust?

Terug