Laatste nieuws

Prachtig vliegweer! Geldermalsen los om 13.00 uur

  • 19-9-2015

Tjonge wat kan het weer toch enorm omslaan! Op dit moment rond de klok van 10.40 uur in Donkerbroek werkelijk fantastisch duivenweer. Veel blauw aan de lucht afgewisseld met mooie witte wolken. Hollandse luchten of zoiets?

De taartjongen gaan het vandaag treffen. Ze zijn nog niet gelost maar dat zal vast niet lang meer duren denk ik.

De foto bij dit stukje tekst is zojuist genomen om 10.40 uur, mooie lucht toch?

Het heeft even geduurd maar de lossing in Geldermalsen is om 13.00 uur geweest. Voor zover ik kan nagaan waait er een behoorlijke noord westen wind kracht 3 ruim denk ik.

Verwachte aankomsttijden hier in Donkerbroek met ruiende jongen tussen 14.50 uur en 15.00 uur. De eerste (oude) duiven zullen met gemak een kwartier eerder vallen denk ik.

En u weet het! Het maakt echt niet uit of ze nu vanuit Morlincourt, Orleans of Geldermalsen komen..........de aankomsten kunnen alle keren even mooi zijn! Dus geniet er van!

Waar hij vandaan kwam, geen enkel idee, maar plots vloog boven het hok het eerste taartjong om vervolgens vrij snel op de plank te vallen. De tijd op dat moment was 15.06 uur hetgeen een snelheid van rond de 1.131 mpm betekent. Deze eerste duif betreft een jong uit zoon Jacob van Henk Scheffel, overigens een prachtige jonge doffer.

Vervolgens duurt het maar liefst 8 minuten voordat nummer twee zich meldt. Daarna loopt het gestaag door tot nummer 12 van de 19.

Op dit moment overigens nog drie onderweg, dat is toch eigenlijk wel veel. Of ze nu wel of geen buien gehad hebben weet ik niet. Wel weet ik dat het rond 12 uur vanmiddag nog volop regende in de regio Zwolle/Staphorst.

Tegen het einde van de middag nog naar de verkoop van Gert Jan Beute geweest. Volle bak! Hulde aan Gert Jan die dit toch maar voor elkaar heeft weten te krijgen. Mooie prijzen voor de aangeboden jonge duiven dus wat wil je nog meer.

Zelf nog een jong meegenomen uit Gisela E, een rechtstreekse van Hans & Evert Jan Eijerkamp met bloed van Che, Michelle en Abel in de aderen. Kortom een beestje dat prima in ons kweekstraatje past. Immers de vader van onze Bachelor en Evert Jan (beiden eerste prijswinnaar en Bachelor zelfs 1e NPO winnaar) is een volle broer van de oma van het jong wat we nu hebben aangeschaft van Gert Jan. Kortom voor de familie Beute en het verpleegtehuis van moeder Beute een prima dag!

Terug