Laatste nieuws

We mogen toch zeker niet klagen

  • 17-9-2015

Regen, regen, regen heel veel regen! Een geluk bij een ongeluk onze vluchten zitten er op. Oftewel we hoeven ons niet meer zo druk te maken over de dagelijkse trainingen. Niet dat het erg is als ze een keertje niet naar buiten kunnen maar als je in het wedstrijd ritme zit dan wil je toch graag dat er dagelijks op een fatsoenlijke wijze getraind kan worden door de atleten.

Deze week had het vaker niet gekund dan wel. Onze latere jongen (taartjongen) moeten eigenlijk nog een paar keer mee maar zelfs die hebben we nog maar een paar keer los gehad deze week. We zullen ze zeer waarschijnlijk morgenavond wel inkorven in Noordwolde voor een vluchtje vanaf Geldermalsen. Geklokt wordt er niet ook hebben we exact in beeld wat de aankomsttijden zijn, we schrijven dit op namelijk.

Op dit moment ligt er bij ieder koppel op het vlieghok nog een dik jong. Deze zullen in de loop van volgende week ongeveer klaar zijn waarna we ook direct de vliegduiven gaan selecteren en scheiden.

Ondertussen zijn de eerste voorbereidingen al gestart voor de verkoop van een 25-tal zomerjongen uit onze kwekers. Hier zitten jongen tussen van de Fijne Jackpot, Mr. Branco, Dochter Euro, Zoon Nieuwe Olympiade, dochter Jacob van Henk Scheffel, dochter Olympic Vivian, Zoon Iron Man en dochter Vanity Fair van Arie Dijkstra, dochter Prince, Chicago Silver enz. enz. Kortom een fijn lot duiven waarvan we ook alleen maar die duiven zullen aanbieden die ons zelf goed aan staan. Het zou dus nog maar zo kunnen dat er over een paar weken nog enkele van verwijderd worden.

Zaterdag als het lukken wil nog even acte de presence geven bij de verkoop van Gert Jan Beute in Noordwolde. Een initiatief waarbij de opbrengst naar het verzorgingstehuis van zijn moeder gaat, iets waar we een goed gevoel bij hebben en natuurlijk een bijzonder mooi gebaar van Gert Jan.

Terug