Laatste nieuws

Het seizoen zit er op

  • 13-9-2015

Weer een duivenjaargang voorbij (gevlogen)! Dagen, weken, maanden, jaren ze lijken voorbij te schieten. Zo ben je bezig met de kweek en zo zit je al weer in de vluchten en zo zit je al weer in de selectie. Ach ja betekent dat we volop bezig zijn.

Voor ons een seizoen waar we met een goed gevoel op terug kunnen kijken. Als generaal spelers is het altijd een hele klus om de koppel het hele jaar door scherp te houden. Komt bij dat je ook "verplicht" bent om alle vluchten in te korven en dat is ook wel eens lastig (soms sla je liever een weekend over vanwege het slechte weer bijvoorbeeld). Maar goed evenals alle 29 voorgaande jaren hebben we het ook nu weer prima voor elkaar weten te krijgen.

Een mooi aantal overwinningen in de vereniging, een aantal bijzonder aansprekende series, niet veel verliezen en toch weer enkele duiven die ons in positieve zin hebben weten te verrassen. Zo zijn we ook weer het nodige te weten gekomen over de kweekprestaties van onze duiven zodat we ook daar weer bijzonder streng kunnen selecteren. Het dat strenge selecteren is een must om beter te worden, zo zimpel is het toch wel.

Op een later tijdstip kom ik terug op de behaalde kampioenschappen en de verdere hoogte, maar ook dieptepunten. Voor nu zijn we zeker tevreden over hoe het gegaan is en hebben we ook zeker weer enkele verbeterpunten weten te benoemen. Verbeteringen die we zeer waarschijnlijk ook proberen toe te passen op onze kolonie.

Als het weer enigszins mee wil werken zullen we nog één an twee taartvluchten meedoen. Daarna kunnen we ook de taartjongen selecteren en bekijken welke we kunnen aanhouden en welke weg mogen.

Terug