Laatste nieuws

Reims los om 8.45 uur en Sittard los om 10.00 uur, prachtige uitslagen

  • 12-9-2015

De regen lijkt nog alleszins mee te vallen maar het is de bewolking die vandaag roet in het eten gaat gooien. Het IWB is nog niet wakker, zo lijkt het, want nog geen informatie op SBS teletekst. In stijl afsluiten noem ik dat.

De LC van onze eigen afdeling doet het behoorlijk beter wat dat betreft. Op het actuele lossingsnieuws is te lezen dat we rond 9.00 uur nader bericht mogen verwachten.

In Sens wordt gelost om 8.15 uur heb ik begrepen. Dan zou je zeggen dat die van ons ook ieder moment in Reims gelost kunnen worden. Het weer in Frankrijk is goed zo wordt gezegd.

Inderdaad daar was het bericht al. Om 8.45 uur worden de duiven in Reims gelost. Sittard wacht nog, nader bericht om 10.00 uur.

De snelheden van Reims zullen toch ergens tussen de 1.450 en 1.550 mpm gaan worden in mijn inschatting. Klokken tussen 13.30 uur en 14.00 uur zou moeten kunnen.

Ook Sittard, voor ons toch wel een beetje de vlucht om naar uit te zien, is er uit! Om 10.00 uur heeft het startsein geklonken in het Limburgse. Zojuist een half uurtje gelopen waarbij we geconfronteerd werden met een bijzonder stevige oost zuid oosten wind. Dat is nu bijzonder jammer, voor ons vandaag geen mooie noteringen in groter verband. Maar goed de ene week wij de andere week zij............alleen dit seizoen geen andere week meer!

Verwachte snelheid voor onze duiven rond de 1.300 mpm verwacht ik. Klokken tussen 12.45 uur en 13.00 uur?

 

Beste mensen, geniet er van vandaag. Het duurt weer de nodige maanden voordat dat geniet momentje weer voorbij komt. Helaas het is niet anders, wat mij betreft een paar weken te vroeg gestopt met de vluchten maar dat feit wisten we afgelopen winter al. Op voorhand lijken er handenvol punten te zijn welke ter verbetering aangebracht kunnen en moeten worden in het vliegprogramma denk ik. Terug naar de basis en meer eenvoud is het wat mij betreft kort en bondig samengevat.

Vanuit het westen laag tussen de bebouwing door meldt de eerste duif zich om vervolgens als een speer op de antenne te vallen en geklokt te worden om 12.35 uur. Het is onze NL14-134 "Dumoulin" Kleinzoon Euro Boy (Comb. Kroesen) x lijnen Mr. Boxtel/New Golden Theresa. Een minuut later gevolgd door onze eerste getekende Gladiola. Vervolgens moeten we maar liefst vier minuten wachten waarna het behoorlijk snel doorgaat. Als het een beetje meezit zal dit onze derde overwinning op de drie natourvluchten worden.

Nog wachtend op enkele nakomers van de taartjongen springt er één van de thuisblijvende duiven uit de spoetnik. Dit had hij beter niet kunnen doen want nu nam hij onze eerste van Reims een aantal ronden mee die wel eens fataal konden zijn voor de eerste plaats vandaag. De kloktijd is nu 13.48 uur hetgeen een snelheid van 1.474 mpm betekent. Verantwoordelijk voor deze mooie kloktijd is onze NL15-489 Kleinzoon Lucky Evert van der Horst en langs moederskant Matje, Space Mountain en wederom Mr. Boxtel. Na melding blijkt de 489 als tweede in de club te eindigen achter Fred van Veen. Fred, wederom top gedaan. Gefeliciteerd!

Het zijn twee bijzonder mooie uitslagen geworden waar we zeer content mee zijn.

Sittard, tegen 195 duiven in de vereniging: 1,2,5,7,8,9,10,11,18,19,21,22,24,25,27,28 enz. met totaal 23 van de 48 op de uitslag 1 op 4 gerekend.

Reims, tegen 237 duiven in de vereniging: 2,3,5,6,8,16 enz. met totaal 19 van de 65 op de uitslag 1 op 4 gerekend.

Van Sittard nog twee van de 20 taartjongen onderweg en vanaf Reims nog vijf van de 65 jongen onderweg.

Mede door bovenstaande resultaten zijn de drie generale titels wederom in de wacht gesleept. Daarnaast jonge duiven en natour kampioen geworden. Bij de jonge duiven de eerste vijf duifkampioenen bij de natour zijn dit zelfs de eerste acht.

Later deze week zal ik de duifkampioenen en hokkampioenen nader toe lichten.

Uitslag NPO vlucht Reims afdeling Friesland '96

Uitslag Reims Samenspel E

Uitslag Reims District 3 afdeling Friesland '96

Uitslag Reims rayon Frisia Oost

Uitslag Reims P.V. de Griffioen

Uitslag Sittard Samenspel E1

Uitslag Sittard District 3 afdeling Friesland '96

Uitslag Sittard rayon Frisia Oost

Uitslag Sittard P.V. de Griffioen

Update zondagmorgen: nog drie jongen nagekomen, betekent nog 2 onderweg. Van de taartjongen bleken er niet twee maar één nog onderweg te zijn. Deze is helaas nog niet weer op appèl verschenen.

Terug