Laatste nieuws

Voor de laatste keer dit jaar ingekorfd voor officiële vlucht, nu Sittard

  • 11-9-2015

Vanavond voor de laatste keer dit seizoen met de aanhangwagen richting clubgebouw in Oosterwolde. Op het programma staat de laatste natourvlucht vanaf Sittard, afstand 223 kilometer.

Voor ons totaal 68 duiven in de strijd, hiervan 48 klokduiven en 20 vrachtduiven zijnde onze "taartjongen". In de vereniging totaal 195 klokduiven en nog eens 90 vrachtduiven ingekorfd. Totaal aantal deelnemers 15 personen.

De twee aangewezen duiven zijn dit keer wederom twee doffers. Te weten de NL12-561 Gladiola en de NL13-011 New Dennis. Twee duiven die het volste vertrouwen hebben meegekregen van hun bazen. Van de 48 ingekorfde duiven overigens ook nog eens 6 jonge duiven ingekorfd die tot nog toe het hele programma hebben afgewerkt. Hierbij ook enkele die zich al een paar keer goed hebben laten zien maar we graag op de korte vluchten houden, ook in de toekomst.

Naast de klokduiven dus ook nog onze taartjongen ingekorfd. Deze zullen het niet eenvoudig krijgen vanwege de hevige rui waarin ze verkeren. Als het allemaal volgens plan verloopt zullen ze het echter wel droog houden en dat is niet onbelangrijk voor deze duiven.

 

Terug