Laatste nieuws

Onderweg naar Reims

  • 10-9-2015

Dat is wel heel erg lang geleden, we waren toen nog erg jong zelfs! Een vlucht vanaf Reims zoals het nu in de planning ligt althans. Voor onze duiven een afstand van 447,5 kilometer in rechte lijn naar huis. In "vroegere" jaren ooit wel eens gevlogen maar kan mij niet herinneren dat het ook recent nog wel eens op ons programma heeft gestaan.

Voor ons 65 jonge duiven in de strijd. Een tiental thuisgelaten om diverse redenen. De twee aangewezen duiven zijn de NL15-689 en de NL15-719 twee meisjes waarvan we hopen en denken dat ze in ieder geval in staat worden geacht ruimschoots de uitslag te halen.

In de vereniging nog 237 duiven ingekorfd door exact zeven deelnemers. Met name dit laatste puntje was nog wel even spannend maar iedereen is keurig zijn belofte nagekomen om in te korven zodat we aan de gestelde norm van zeven deelnemers konden voldoen. HULDE!!

Ik denk, en hoop natuurlijk, dat er voor sector IV goede kansen zijn om te lossen zaterdag. Zeker nu ze richting het oosten zijn gegaan. De Belgische Ardennen lijken namelijk zaterdagmorgen behoorlijk goed te zijn, wel bijzonder want meestal zijn de Ardennen problematisch maar als ik de weerkaarten mag geloven dan zou het moeten kunnen. We zullen zaterdag rustig afwachten.

Overigens geen Morlincourt en dat was al lang geen Orleans meer en nu dus Reims. Toch vreemd dat het Orleans gevoel van jaren terug niet over wil gaan naar het Morlincourt gevoel. Op beide vluchten mochten we overigens een teletekst notitie beleven. Zowel op Orleans (3e NPO sector IV in 1987) als op Morlincourt (4e NPO sector IV in 2012) en daarnaast ook nog eens tweemaal als 12e NPO geëindigd op Morlincourt. Maar toch leeft het helaas niet echt onder de leden is mijn indruk. Naar Orleans leefde je echt toe en dat is nu eigenlijk niet het geval, je hoort er ook niemand meer over eigenlijk. Bijzonder maar ook jammer dat wel.

Morgenavond nog inkorven voor de laatste natour vlucht van dit jaar vanaf Sittard. We gaan hier zeer waarschijnlijk 40 tot 50 duiven voor inkorven. Hangt even af van hoe ze ons in de hand aanstaan en hoe de pennenstand is. De training van de oude duiven is overigens uitmuntend te noemen. Overigens zitten ze allemaal op dikke jongen van een kleine twee weken nu.

Terug