Laatste nieuws

Trainingsvluchtje extra vanaf Zwolle

  • 9-9-2015

Mooi weer vandaag. Alle reden om nog één keer de aanhangwagen achter de auto te koppelen en te gaan rijden met de duiven.

Zowel de oude doffers als oude duivinnen en ook de jonge duivinnen en de taartjongen meegenomen richting Zwolle. Een afstand van bijna 60 kilometer door de lucht naar ons hok.

Eerst de jonge duivinnen losgelaten en tien minuten later gevolgd door de rest. Bij thuiskomst ontbraken er nog een zestal taartjongen welke overigens later nagekomen zijn. Alle ouden zaten reeds in het hok en bij de jonge dames ontbreekt er nog één op het appèl. Als die maar niet verongelukt is!

 Vanavond nog één keer de jonge duivinnen los bij huis en dan zit voor de jonge duiven de training van deze week (en dit jaar) er weer op. Het ziet er qua weer niet best uit voor Morlincourt. Als dat niet verandert hebben we zeker zaterdag geen vlucht en is het nog maar de vraag of het zondag kan. Maar........het is nog maar woensdag en niets veranderlijker dan het weer.

Overigens schreven we gisteren nog dat we naar België en Frankrijk gingen met de duiven, vandaag is het al weer anders. Het wordt geen Heusden-Zolder maar Sittard! Maakt nauwelijks verschil in afstand maar altijd bizar zulke plotselinge wendingen in het vliegprogramma.

Terug