Laatste nieuws

Op naar België en Frankrijk

  • 8-9-2015

We maken ons op om onze duiven nog één maal dit jaar de grens over te sturen. De natour duiven naar het Belgische Heusden-Zolder, afstand rond de 228 kilometer en de junioren naar Morlincourt afstand 444 kilometer.

Het kunnen twee fijne vluchten worden, zeker als de weergoden ook nog een beetje mee willen helpen. Hopelijk kunnen we zo met zijn allen het vliegseizoen mooi afsluiten. Jammer dat we slechts drie natourvluchten hebben dit jaar maar goed dat wisten we afgelopen winter reeds toen het vliegprogramma werd gecommuniceerd. Ook het feit dat we op 12 september dienen te stoppen vind ik persoonlijk bijzonder jammer. Waarom niet twee weken later starten in het voorjaar en doorvliegen tot rond de 25e september. Gemiste kansen vind ik zoiets, immers het weer is veelal veel mooier in de september maand dan in het vroege voorjaar.

Hoeveel jonge duiven we gaan inkorven is nog niet duidelijk. Kunnen er een 70-tal worden maar er kunnen ook zo maar nog eens 20 bij weg gehaald worden om die vervolgens op de natour te spelen. Is wel erg aanlokkelijk maar we weten het nog niet. Hangt uiteraard ook af hoe ze er op staan, zijn ze mooi, zijn ze super of zijn ze maar heel gewoon. Donderdag weten we meer.

Als het allemaal een beetje meezit zullen we nog één keer voor een trainingsvlucht naar Zwolle gaan deze week. De jonge doffers uitgezonderd, dit omdat die buitengewoon goed trainen. Bij de duivinnen is dit ietsje minder. En de oude duiven ja die trekken er ook bijzonder hard aan met al weer de eerste vleugelproblemen bij de duivinnen tot gevolg. Wel bijzonder trouwens, dit hele jaar geen vleugelproblemen gehad bij de oude doffers maar nu toch een paar weduwduivinnen die het hele jaar hebben vastgezeten die nu na al weer een mooi aantal weken alsnog vleugelproblemen krijgen. Ze kunnen het tempo niet bijbenen.

Terug