Laatste nieuws

Dagje later

  • 30-8-2015

Dat was zeker geen A-B-C-tje gisteren. De eerste vlucht van de natour vanaf Boxtel verliep zonder enige problemen voor onze duiven. Indrukwekkend bijna om te zien dat kort na onze eerste een koppel van 14 duiven aan komt zetten, of waren ze één straat verderop gelost. De uitslag loog er niet om met een dikke 20 duiven bij de eerste 25 in de vereniging. Van deze vlucht nog twee taartjongen achterwege, de laatste jaarling duivin is vanmorgen nog teruggekomen.

De vlucht van de jonge duiven was zeker niet eenvoudig. In groot verband helaas helemaal niets te zoeken in onze hoek zodat een eventuele teletekst positie heel ver uit beeld bleef. Maar het verloop was ook allerminst soepel en ik denk dat er hier en daar nog wel de nodige duiven onderweg zijn. Natuurlijk zijn er enkele nagekomen maar ook dat lijkt niet extreem. Bij ons nu nog vier onderweg van de 79 valt op zich wel mee ook al had het eigenlijk na zoveel vluchten niet meer mogen gebeuren.

Hoe kan nu zo iets vraag ik mij af en vragen ook anderen aan mij. Ja als ik het wist zou ik het zeggen. Is ongetwijfeld een combinatie van factoren. Het behoorlijk westelijker lossen met oost in de wind is er één oorzaak van, staat buiten kijf. Ook een nachtje extra mand heeft er vast wel iets mee te maken. Maar waarschijnlijker nog is het feit dat er toch storingen in de lucht hebben gezeten en dat de wind niet wist wat hij wilde.  Bijna alle windrichtingen zijn bij ons geconstateerd gedurende de vlucht. Zuid Oost, een enkele Oost, maar ook Zuid West ja zelfs West. Oftewel een variabele wind eigenlijk, althans zeker bij ons hier in Donkerbroek. En een variabele wind blijkt toch ook iets te zijn waar de duiven moeite mee hebben. Beter nog een pittige kopwind uit Noord Oost dan een variabele wind is onze gedachte.

Maar goed, we moesten het doen met de omstandigheden zoals ze waren. De jongen kwamen op zich redelijk ook al zagen we bij vrijwel iedereen gaten in de aankomsttijden. Dan weer een stuk of vier bij elkaar en dan ook zo maar een minuut of vier tot vijf of langer nog wachten. Kortom niet echt soepeltjes.

Opvallend was toch ook wel de dorst die de thuiskomers hadden. Is deels natuurlijk ons eigen schuld. Wij hebben dit jaar totaal geen energie gestoken in het leren drinken in de mand. Is niet goed, we doen het andere jaren wel, maar zoals nu blijkt doen we onze duiven daar te kort mee. Ik ben zelfs overtuigd van het feit dat enkele van onze duiven niet gedronken hebben in de vrachtauto. Dat is natuurlijk ook een grote vorm van dommigheid denk ik dan.

Nog twee jonge duiven- en natourvluchten te gaan en het seizoen zit er op. Gelet op de omstandigheden en het materiaal wat er momenteel op de vlieghokken zitten mogen we tot nog toe aardig tevreden zijn. Laten we hopen dat we het ook positief kunnen afsluiten zodat we langzaam verder kunnen bouwen aan de verbetering van de vliegploeg.

De meeste eieren van de vliegduiven zijn uitgekomen. Mochten er nog geïnteresseerden zijn voor een jong uit de vliegers trek dan gerust aan de bel. Bij de jongen ook twee uit ons NPO koppel. U weet wel de 1e NPO x de 2e NPO Menen. Met in de aderen o.a. het bloed van Mr. Branco, Chicago Silver, Ché, Michel enzovoort. De lijnen die het ook ontzettend goed doen bij de Comb. Bruning uit Veenwouden door o.a. gisteren nog een 5e NPO Quievrain te winnen.

Terug