Laatste nieuws

Ziet er niet best uit, kopie van vorige week. Maar wel mooie vroege lossingen!

  • 29-8-2015

De berichtgeving op de afdelingssite is niet echt hoopvol. Het kon wel eens een kopie worden van vorige week is de verwachting. Dat hopen we natuurlijk niet. Klokken op dezelfde tijd dan de liefhebbers die ruim 25 kilometer verderop wonen is nooit leuk natuurlijk.

Gisteren een berichtje naar de afdeling gestuurd waarin ik mijn ongenoegen heb geuit over de gang van zaken over de wijziging van de lossingsplaats van Chimay naar Quievrain. Heb een keurig antwoord mogen ontvangen maar heb het gevoel dat het niet volledig is geland. Komende winter maar als punt van overleg inbrengen.

Ten aanzien van vandaag mogen we een mooie zomerdag verwachten. Het zonnetje komt er al mooi door en het plaatje dat ik vorige week bij de tekst plaatste kan er ook nu weer bij. Vrijwel hetzelfde beeld gezien zojuist.

Van beide vluchten zijn de lostijden bekend. Mooi op tijd er uit bij waarschijnlijk zeer mooie omstandigheden. Wat dat betreft weer goede zaken voor de lossingscommissie.

Quievrain wordt gelostom 8.30 uur en Boxtel wordt gelost om 9.15 uur. Atlijd even puzzelen wat de verwachte snelheden gaan worden. Voor de zeer vele volgers van onze site, ik bereken de verwachting voor onze duiven! Vorige week een reactie van iemand dat ik er nogal wat naast zat. Dat was onjuist ik zat er zelfs helemaal niet naast maar geef uiteraard de sneheden aan van die ik verwacht van onze duiven hier in Donkerbroek. Het is soms al lastig inschatten voor ons zelf laat staan voor een andere regio.

Eerst Quievrain, ik verwacht een snelheid tussen de 1.400 en 1.500 mpm. Dat zou voor ons betekenen klokken ergens tussen 12.15 uur en 12.30 uur.

En dan Boxtel, zou zelfs wel iets sneller kunnen gaan. Snelheid ruim 1.500 m.p.m. Zal het ruim aanhouden klokken ergens tussen 11.00 uur en 11.15 uur.

Mooi waren de aankomsten inderdaad wederom. Erg hoog, weet niet vanuit welke hoek, draaien er plotseling twee duiven boven het huis. Het duurt bijzonder lang voordat ze aanstalten maken om te zakken laat staan om te landen. Gelukkig komen er vrij rap en tiental bij en valt de NL12-561 "Gladiola" als eerste op de plank om 11.11 uur. Snelheid van deze duif (1e getekende) was 1.451,8 mpm. Het vervloop is uitermate snel. De taartjongen hebben het zeer lastig overigens.

In de vereniging zal Gladiola als winnaar uit de bus komen zoals het nu lijkt. Het is al weer zijn 4e overwinning! Een fijne doffer, let wel zo mager als brandhout opgeraapt op een mestbult bij een paarden manege in Slagharen. Het is niet allemaal rotzooi dat er achterblijft beste mensen! Gladiola won tot nog toe aan kopprijzen: 1-1-1-1-2-2-2-2-2-3-4-4-5, hierbij tevens een afdelingsoverwinning. Een leuk rijtje zullen we maar zeggen.

Vervolgens is het wachten op de jonge duiven van Quievrain. Het werd een pittig vluchtje waarbij het verloop maar zeer matig was. Onze eerste komt vanuit het noordwesten en wordt geklokt om 12.35 uur hetgeen een snelheid van 1.377,9 mpm betekent. Veranwoordelijk voor deze overigens nette tijd is de NL15-556 een kleinzoon van de Jacob van Henk Scheffel. Het vervolg is zeer matig bij ons waarbij er de nodige gaten in de aankomsttijden te zien zijn.

De overwinning gaat naar Auke Klooster. Van harte gefeliciteerd met deze mooie vroege duif!

Boxtel is een puike uitslag geworden. Tegen 226 duiven in de vereniging werd het 1 op 4: 1,2,3,4,59,10,11,12,13,14,15,16,17,18,19,20,21,22,23,24,25 enz. met totaal 29 van de 49 ingekorfde duiven op de uitslag.

Quievrain werd een redelijke uitslag. Tegen 303 duiven in de vereniging 1 op 4 te beginnen met: 9,10,16,17,18,19 enz. met totaal 20 van de 79 op de uitslag. Dit laatste hadden er natuurlijk een stuk of 15 meer moeten zijn.

Wat is er nog onderweg?

Boxtel nog 2 van de 25 taartjongen en nog 1 jaarling duivin (taartjong van vorig jaar)

Quievrain nog 6 van de 79 onderweg, dat vinden we toch iets te veel eigenlijk. Zou nu niet meer moeten eigenlijk. Hopelijk komen ze morgenvroeg nog na.

Uitslag Boxtel samenspel E1 afdeling Friesland '96

Uitslag Boxtel rayon Frisia Oost

Uitslag Boxtel P.V. de Griffioen

Uitslag Quievrain samenspel E afdeling Friesland '96

Uitslag Quievrain rayon Frisia Oost

Uitslag Quievrain P.V. de Griffioen

Terug