Laatste nieuws

Voorbereiding Chimay zit er al weer bijna op

  • 26-8-2015

En zo is het maar weer woensdagavond. Alweer de helft van de week achter ons gelaten en het betekent dit keer tevens dat we al weer aardig op weg zijn naar de eerstvolgende inkorving.

Morgenavond mogen we de gang naar het clubgebouw al weer maken. De jonge duiven zullen dan per vrachtauto vertrekken richting Chimay.

Voor onze duiven betekent dat er vandaag voor het laatst getraind is. En we mogen zeggen dat ze dat naar behoren hebben gedaan. Er werd stevig aan getrokken door zeker de dames maar ook de heren.

Morgen nog een paar goede voerbeurten en dan zullen we morgenavond rond de 80 uitzoeken. Het kunnen een paar meer zijn maar natuurlijk ook heel goed een paar minder. Duiven die er niet goed op staan naar onze mening zullen we ook niet op reis sturen.

Morgenavond nog wel een keer de training van de oude duiven. We zagen vandaag reeds enkele lege doppen hetgeen duidt op de eerste jonge duiven. Het zijn een paar vroege vogels die een paar dagen voor de grote groep uit gelegd hebben. De meesten zullen a.s. vrijdag op aangepikte eitjes dan wel een net uit het ei gekropen jong de mand in gaan. Hoeveel weten we nog niet, hangt eveneens van de conditie van de duif af. Wel zullen er een 25-tal taartjongen mee gaan als vrachtduif. Zo kaal als ik weet niet hoe maar ze zullen toch moeten leren en gaan dan ook absoluut mee. Prijs vliegen is totaal onbelangrijk (kan natuurlijk ook niet als vrachtduif) maar geleerd moet er worden. De beste jaarlingen dit jaar zijn onze taartjongen van vorig jaar per slot van rekening!

Terug