Laatste nieuws

De koperen ploert is in aantocht, los om 8.30 uur. Moeizaam verloop

  • 22-8-2015

Zaterdagmorgen 6.30 uur, de contouren van een mooie opkomende zon zijn waarneembaar. Het belooft zo te zien een lange warme dag te worden waarbij de temperatuur richting de 28 graden zal gaan.

Uiteraard nog geen lossingsinformatie, kan ook bijna niet. Maar het zal niet eens zo lang meer duren of de eerste afdelingen zullen gaan lossen. Het is ook hetgeen we hopen, hoe eerder los hoe beter. Het weer is dan nog fris en daar komt bij dat ze niet te lang in die warme vrachtauto hoeven te zitten.

We zullen rustig afwachten wanneer het startsein gegeven wordt.

Het beloofd een prachtige dag te worden, dat wisten we al, maar dat is de enige informatie die ons tot nog toe beschikbaar wordt gesteld. Erg jammer wederom en eigenlijk niet te pruimen maar goed we doen het er mee. Nader bericht 8.30 uur.

Inmiddels is bekend dat de duiven gelost zijn. Het startsein is gegeven om 8.30 uur, we hadden het heel graag een uurtje eerder gehad maar dat zal wel niet gekund hebben. Wellicht dat de bangmakende inversie hier aan ten grondslag ligt. Jammer dat we daar in Nederland zo krampig over doen.

De wind is zuid oost matig, ben heel benieuwd hoe dom de duiven vandaag zullen zijn. Pakken ze de goede lijn of waaien ze toch weer door de polder. We weten het aan het einde van de morgen.

De verwachte aankomsttijd, rond de 1.400 mpm zal wel lukken denk ik. Klokken tussen 11.20 uur en 11.40 uur moet kunnen.

Geniet van de aankomsten ik denk dat ze magnifiek zijn vandaag! En mooi waar de aankomsten vandaag, ongelooflijk genieten is dat toch telkens. Eigenlijk HET hoogtepunt van de week.

Vanuit het westen komen er drie duiven aangesneld richting onze hokken. Twee haken uiteindelijk af en één blijft vrij lang draaien. Dusdanig lang zelfs dat ze niet voor de volgende twee geklokt wordt. Want een minuutje later melden zich twee jonge duiven welke als een speer op de antenne vallen en geklokt worden om 11.32 uur hetgeen een snelheid van rond de 1.379 mpm betekent. De duif welke uiteindelijk als eerste arriveerde wordt vervolgens als derde geklokt om 11.33 uur, echter dit betreft geen jong maar een oude duif namelijk onze NL13-976 dochter Spindocter. Degene van de twee eerste jongen welke als eerste is geconstateerd is de NL15-705 een halve Eijerkamp x dochter Mr. Branco.

Het verloop is vervolgens bijzonder traag met nu om 13.00 uur nog precies 25 van de 89 onderweg.

De overwinning gaat naar Fred van Veen uit Langedijke. Met een zuid oosten wind en dan nog een eerste klokken. Een topprestatie derhalve! Van harte gefeliciteerd!

Het is een mooie uitslag geworden, regionaal gezien doen we dan wel totaal niet mee maar voor het overige zijn we toch wel heel erg tevreden. Tevreden vooral over het aantal duiven dat weer terug op het hok is gekeerd. We hadden daar een behoorlijk "zwaar" hoofd in namelijk en hielden zeker rekening met een 20 tal verlies. Gelukkig kwam het zo ver niet en staat de teller op dit moment op 6 vacatures. Dit is met name wat ons zo tevreden stelt.

De uitslag jong tegen 492 duiven 1 op 4 gerekend: 4,5,11.15.16.18,19 enz. totaal 33 van de 89 in de prijzen.

De uitslag oud tegen maar liefst 44 duiven! (het lijkt België wel): 1,2,3,5,7,8,9 totaal 7 van de 12 op de uitslag 1 op 4.

Uitslag jong Samenspel E1 afdeling Friesland '96

Uitslag jong rayon Frisia Oost

Uitslag jong P.V. de Griffioen

Uitslag oud Samenspel E1 afdeling Friesland '96

Uitslag oud rayon Frisia Oost

Uitslag oud P.V. de Griffioen

Update zondagmorgen: Voor 10.00 uur nog vier strijders teruggekeerd. Nog twee onderweg derhalve. Hopelijk komen ze vanmorgen nog na.

Terug