Laatste nieuws

Morgen al weer inkorven

  • 20-8-2015

Dagen vliegen voorbij, nauwelijks heb je de klokken uitgerekend van de vorige vlucht of je mag het ritje naar het clubgebouw al weer maken voor de volgende vlucht!

Vanavond inkorven voor de vijfde jonge duivenvlucht van dit seizoen vanaf Tongeren, voor onze duiven een afstand van 252 kilometer als ze de kortste weg nemen althans.

Die kortste weg kon er overigens wel eens niet in zitten zaterdag. Met een verwachte oost tot zuidoosten wind kon het nog maar zo een vervelend vluchtje worden. En dat geldt zeker voor onze hoek. Maar goed de ene week wij en de andere week zij zullen we maar zeggen en dat is maar goed ook!

De training van de jonge duiven is redelijk te noemen. Ze zijn absoluut nog niet top, ze worden daarbij ook behoorlijk dwars gezeten door die gekke roofvogels. Gisteren was het bijna bingo, hij mistte echter net zodat het beoogde slachtoffer nog net weg kon komen. Wel met een handvol staartpennen minder.

Wat het gaat worden, geen idee. De verwachtingen zijn niet super hoog gespannen maar ook dat zegt al niet zo veel meer tegenwoordig. Hebben we wel vaker gehad terwijl ze als een speer kwamen, net zo goed als we het ook wel andersom gehad hebben. Hoge verwachtingen en een draak van een vlucht! Overigens zijn we wel zodanig dat ze fatsoenlijk naar huis moeten kunnen komen.

De verwachting is wel dat er de nodige verliezen te betreuren zullen zijn. Als ze goed zijn gaan er rond de 90 mee, het zou mij niet verbazen dat daar een kleine 15% tot 20% van achterwege blijft, althans als de wind daadwerkelijk Zuid Oost gaat worden. Wordt het oost of anders dan zal het wel meevallen waarschijnlijk, ze hebben natuurlijk al wel wat ervaring op kunnen doen na zeven keer in de grote container gezeten te hebben.

Tot slot:

Goed ynkorje Henk...........de gedenkwaardige woorden van wijlen onze ere voorzitter van de afdeling Friesland '96, tevens mijn grote voorbeeld,  Eibert Veenstra die hij mij iedere vrijdag door de telefoon doorbriefde. Ik zal het nooit vergeten en wat had hij gelijk met zijn uitspraak!

Terug