Laatste nieuws

Wat hebben we een mazzel gehad dit weekend

  • 16-8-2015

Wat hadden we goede weersomstandigheden gisteren en wat hebben we vandaag slechte weersomstandigheden! Amper 24 uur later en bijna de hele dag regen, soms dikke regen zelfs. Kortom van de zomer in de herfst en we mogen van geluk spreken dat we gisteren nog een mooie vlucht hebben mogen meemaken.

Volgens ons een redelijk eenvoudige vlucht waarbij er geen of nagenoeg geen achterblijvers zijn. En dat is natuurlijk altijd bijzonder prettig. Of het nu komt vanwege het goede weer, of als het nu komt omdat ze al het één en ander hebben opgedaan aan ervaring we weten het niet maar ze kwamen in ieder geval netjes naar huis.

Wel hoor ik om mij heen al verhalen dat ze het "systeem" Friesland willen adopteren. Zit wel wat in, een drietal trainingsvluchten in groepen los, vervolgens drie klokvluchten in groepen los en daarna een kilometer of vijftig terug in afstand en een gezamenlijke lossing om vervolgens via een tussenstap naar de midfondvluchten te gaan. Altijd moeilijk in te schatten wat het meest juiste is natuurlijk. Feit is wel dat de afdeling na totaal zeven vluchten wel dik 20.000 duiven in concours heeft. Er zijn er wel andere afdelingen waar dat aantal vele, ja zeer vele, malen kleiner is.

Voor ons gisteren wel een bijzondere vlucht eigenlijk. De jongen kwamen bijzonder goed en hadden kunnen zorgen voor een spetterende uitslag. Dat liep ietsje anders, zoals ik gisteren al aangaf, door het roofvogel geweld boven onze hokken. Het hoort er allemaal bij en we gaan ook echt niet iedere week hierover communiceren (velen hebben immers last van de roofvogel) maar gisteren was het toch wel een beetje pijnlijk eigenlijk. Zo vaak ben je namelijk niet in de omstandigheid om er een super uitslag in groot verband van te maken.

Komende week gaan de duiven naar Tongeren, afstand 252 kilometer voor onze duiven. Hopelijk kunnen we de koppel gezond houden zodat we vrijdag weer rond de 90 stuks kunnen inkorven.

Terug