Laatste nieuws

Een dampige start van de dag, een lossing met lef! Wat een gedoe!

  • 15-8-2015

Rond de klok van 7.00 uur zaterdag morgen 15-08-15, een zeer dampige start van de dag met een zon die het van alle kanten probeert om er doorheen te prikken. Het levert prachtige beelden op.

Op dit moment nog geen informatie hoe het weer zich de komende uren volgens de lossingsdeskundigen zal ontwikkelen. Mijn gedachte is dat ze zeker voor 9.00 uur er uit moeten omdat het anders wel eens lastig kan worden. Ik kan mij nog een vlucht uit Grave herinneren waarbij de omgeving er precies zo uitzag als nu. Toen werd er voor 7.00 uur reeds gelost.

Hieronder een plaatje van de buienradar om 7.10 uur

 

Het wolkendek in Nederland om 6.15 uur

Inmiddels is de lossing bekent! De LC heeft lef getoond waarvan ik van harte hoop dat deze ook wordt beloond door onze duiven. Het zijn altijd lossingen met enige risico, zeker met jonge duiven, maar de keus was zeer beperkt en al zeker op de zaterdag wat dat betreft kan ik mij deze lossing goed voorstellen.

Wat gaan de snelheden worden, de wind is zeer matig, het zicht is matig, het regent van tijd tot tijd, maar toch zullen de eersten aan zeer acceptabele snelheidsmeters toekomen denk ik. Klokken ergens tussen 10.20 uur en 10.35 uur moet kunnen.

Plots uit het niets draaide er erg hoog boven het hok een duif. Geenszins van doel om te landen op het hok, laat staan op de antenne. Zo vandaag MINUTEN verspeeld helaas. Maar goed uiteindelijk geklokt om 10.23 uur hetgeen een snelheid van 1499,7 mpm betekent. De eerst duif was onze NL15-722 uit zoon Rolex van Pieter Veenstra x dochter Vanity Fair van Arie Dijkstra.

Het vervolg was prima maar ook hier zeer veel tijd verspeeld door een paar (!) koppeltjes roofvogels die mooi hoog boven het hok draaiden. Jammer, dat wel, want een bijzonder mooie uitslag wordt zo de nek om gedraaid. Schrale troost, we zijn niet de enige die met dit soort taferelen te maken hebben. Anderzijds betekent het ook dat er nog te weinig "doel" op de duiven zat. Oftewel de motivatie is nog onvoldoende.

De overwinning gaat vandaag naar J. & S. Timmermans. De overvlucht was royaal voldoende om onze eerste duif te verslaan. Van harte gefeliciteerd hiermee!

Nu om 14.00 uur nog 3 duiven van de totaal 89 stuks onderweg. Dat is goed gegaan vandaag in ieder geval. De hoop en verwachting is dat er van die drie ook zeker nog wel na zullen komen. Een dikke pluim aan het adres van onze lossingscommissie is op zijn plaats. Op het juiste moment kunnen lossen en voor onze hoek hier in ieder geval een prima verloop. Hopelijk dat de rest van de afdeling ze ook goed kregen zodat de junioren eindelijk, ondanks een gezamenlijke lossing, een mooi "bijkom" vluchtje hadden.

Het is een mooie uitslag geworden waar we tevreden mee zijn. Tegen 483 duiven in de vereniging werd het: 2,4,10,12,13,20,21,22,23,26,27,28,29,30 enz. en totaal 41 van de 89 ingekorfde duiven op de uitslag 1 op 4 gerekend.

Wat minstens zo mooi is, alles thuis!

Uitslag Weert afdeling Friesland '96

Uitslag Weert Samenspel E1 afdeling Friesland '96

Uitslag Weert rayon Frisia Oost

Uitslag Weert P.V. de Griffioen

Terug