Laatste nieuws

Jonge duiven op weg naar Weert

  • 14-8-2015

De jonge duiven zijn vanavond ingekorfd voor al weer de vierde jonge duivenvlucht van dit jaar. Dit keer staat een gezamenlijke lossing vanuit Weert gepland, afstand rond de 200 kilometer voor onze duiven. Of ze daar ook daadwerkelijk gelost zullen worden? Geen idee eigenlijk. We zullen het moeten afwachten maar mag hopen dat ze er in ieder geval naar toe rijden.

We hebben 89 duiven ingekorfd voor deze vlucht. Afgelopen week enkele verspeeld door de roofvogels, een gewonde, een jong dat niet goed in haar vel stak en natuurlijk van afgelopen week nog 10 stuks onderweg.

De twee aangewezen duiven zijn de NL15-491 "Alyonne" en de NL15-539. Een duivin en een doffer derhalve, geen koppel maar beiden lijken wel gemotiveerd.

In de vereniging totaal 615 duiven ingekorfd. Hiervan 483 jonge klokduiven. De overige duiven zijn vrachtduiven en of oude duiven.

Laten we hopen dat er morgen voldoende gelegenheid is om te kunnen lossen. We houden serieus rekening met een lossing op de zondag overigens. Als dat beter is heeft het ook onze voorkeur zelfs.

Terug